Categorie├źn

Service

Vlaardingen viert Vredesweek 2020

Vlaardingen viert Vredesweek 2020
Uit

Vlaardingen viert Vredesweek 2020

  • Redactie
  • 17-09-2020
  • Uit
Vlaardingen viert Vredesweek 2020
VLAARDINGEN - Tijdens de nationale Vredesweek van 17 tot en met 24 september, laten al meer dan vijftig jaar duizenden mensen samen zien dat iedereen iets voor vrede kan doen. Grote veranderingen beginnen vaak klein. In onze eigen straat en buurt. In het hele land worden er honderden activiteiten georganiseerd. Zo ook in Vlaardingen. 

Wethouder Bart de Leede, ambassadeur van Vrede namens het college van B&W, opent donderdag 17 september met genodigden om 16.30 uur in Museum Vlaardingen de tentoonstelling van politiek tekenaar Len Munnik. Deze bevat de originele affiches over veertig jaar werken aan Vrede en Veiligheid. Len, vernoemd naar een tijdens de oorlog inwonende Canadese soldaat, heeft jarenlang aan de Schiedamseweg gewoond en tekende graag en veel voor politieke en maatschappelijke organisaties, zowel landelijk als plaatselijk. De tentoonstelling is gratis toegankelijk voor publiek van 17 september tot en met 10 oktober.

Vervolgens geeft de wethouder op zaterdag 19 september om 14.00 uur op toepasselijke wijze bij station Vlaardingen-Oost het startsein voor de OV-wandeling ‘Vrijheden-Mensenrechten Vlaardingen’. De app om zelf te wandelen is al te downloaden, deze middag is een gids beschikbaar. Een doorlopende aandachtstrekker in de periode 17 september tot en met 16 oktober is het voormalig V&D pand, tijdelijk omgedoopt tot Pand voor Vrede & Durf. In het pand wordt het publiek tijdens de Vredesweek van harte uitgenodigd om mee te vouwen aan kraanvogels voor een atoomvrije wereld. Deze worden na afloop aangeboden aan leden van de 2e Kamer. Ook is iedereen welkom bij de workshops Wandschilderingen rond het thema ‘Vrede verbindt verschil’, gegeven door kunstenaars van St. Zona Franca m.m.v. VluchtelingenWerk.   

Het volledige programma van de Vredesweek vindt u HIER!