Categorieën

Service

Vlaardingers zetten zich in voor dodelijke spierziekte ALS

Vlaardingers zetten zich in voor dodelijke spierziekte ALS
Gezond

Vlaardingers zetten zich in voor dodelijke spierziekte ALS

  • Redactie
  • 06-02-2022
  • Gezond
Vlaardingers zetten zich in voor dodelijke spierziekte ALS
VLAARDINGEN - De ziekte ALS is één van de meest ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel. Op dit moment overleeft geen enkele patiënt de diagnose. Zolang er geen medicijn is, wordt mensen met de diagnose ALS elk perspectief ontnomen. Een medicijn vinden moet daarom alle prioriteit krijgen. Daarvoor is geld nodig, veel geld. Daarom lopen 8 Vlaardingers in de nacht van 11 op 12 februari met het team ‘Boer on Tour’ de ALS Sunrise Walk in Utrecht.

De ALS Sunrise Walk is een wandeling van 25 kilometer (en ook van 5 kilometer) in Utrecht die georganiseerd wordt door Stichting ALS Nederland. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een medicijn tegen de dodelijke spierziekte ALS en om deze vreselijke ziekte in het licht te zetten. Daarom lopen er in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari honderden deelnemers de zonsopkomst tegemoet. Het team  ‘Boer on Tour’ zit vol motivatie om de 25 kilometer te wandelen en geld in te zamelen.

Sjaak Boer uit Maasland besloot mee te doen aan de ALS Sunrise Walk. Hij verloor zeven jaar geleden zijn vader aan de ziekte en eind 2021 bleek zijn zus Miranda Buitenhuis, die uit Vlaardingen komt, de ziekte ook te hebben. ,,Ik werd weer met mijn neus op de feiten gedrukt en besloot iets te doen om geld in te zamelen.” Al snel bleken er familieleden mee te willen lopen en ook vrienden en collega’s. Team ‘Boer on Tour’ heeft nu 35 lopers en maar liefst 8 daarvan komen uit Vlaardingen.

Het team heeft er al een aantal oefenwandelingen opzitten en vorige week werd bekend dat Miranda, waarvoor het team loopt, zelf ook meedoet. De Vlaardingse zal, met behulp van een speciale rollator, met haar man, zoon, dochter en moeder de 5 kilometer lopen. Ze sluiten bij de rest van het team aan bij Stadion Galgenwaard op het 20 kilometer punt. Daar zal ook de finish plaatsvinden. Het zal een gedenkwaardige, bijzondere en emotionele nacht worden voor de Vlaardingse lopers en vooral voor Miranda en haar gezin.

Alle steun is welkom voor dit goede doel. Doneren kan via https://www.alssunrisewalk.nl/team/boer-on-tour/