Categorie├źn

Service

Vlaardingse sportprijs voor Nederlands kampioene Ria

Vlaardingse sportprijs voor Nederlands kampioene Ria
Sport

Vlaardingse sportprijs voor Nederlands kampioene Ria

  • Redactie
  • 06-03-2020
  • Sport
Vlaardingse sportprijs voor Nederlands kampioene Ria
VLAARDINGEN - Wethouder Bart Bikkers heeft vanochtend de eerste Flip Vethaaktrofee 2019 uitgereikt aan Ria Bronsema-Kampers van Jeu de Boules Club (JBC) Vlaardingen. De trainingen in het clubhuis van de vereniging werden er kort na elf uur even voor stil gelegd, waarbij Ria blij verrast en met gepaste trots reageerde. Na de uitreiking werd Ria Bronsema-Kampers ook nog eens door de eigen vereniging, waar ze nog maar een half jaar lid is, in het zonnetje gezet met bloemen en een korte speech.

Ria Bronsema-Kampers heeft de deze Vlaardingse sportprestatieprijs gekregen in de categorie Topsport. Na zich in 2018 als 3e te plaatsen bij het NK Tripletten is zij in 2019 Nederlands Kampioen Tripletten geworden. Tripletten is een spelvorm van de sport Petanque. Ria is de eerste Nederlands Kampioen van JBC Vlaardingen. Ria werd dit najaar ook door de Nederlandse Jeu de Boules Bond uitgezonden naar het WK in Cambodja, waar zij een plek bij de beste 8 van de wereld wist te behalen.

Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. Het college van burgemeester en wethouders selecteert uit aanmeldingen uit de stad de sporters of sportcoaches die bijzondere sportprestaties hebben verricht. De gemeente zet deze personen extra in het zonnetje. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter. Overigens wordt de trofee dit jaar tweemaal uitgereikt. Wie ‘nummer 2’ is blijft nog even geheim tot morgen. 

Over Flip Vethaak


Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst.