Categorieën

Service

Vlaardingse taalwandeling: loop mee en help nieuwkomers

Vlaardingse taalwandeling: loop mee en help nieuwkomers
Nieuws

Vlaardingse taalwandeling: loop mee en help nieuwkomers

  • Redactie
  • 18-02-2023
  • Nieuws
Vlaardingse taalwandeling: loop mee en help nieuwkomers
VLAARDINGEN - Amira leert de Nederlandse taal bij Taalhuis aBc van Bibliotheek de Plataan. Elke week spreekt ze daar af met haar taalmaatje. Dit is een van de taalvrijwilligers van de bibliotheek, die Amira helpt bij het spreken, lezen en schrijven van Nederlands. In 2019 vluchtte Amira uit Iran en kwam, via een AZC, in Vlaardingen te wonen. Na afronding van haar inburgering leert ze bij de bibliotheek graag verder, zodat ze haar Nederlandse buren en vrienden beter kan begrijpen.

Amira is niet de enige nieuwkomer in onze stad. De Bibliotheek De Plataan helpt 750 tweedetaalleerders die gemotiveerd zijn beter Nederlands leren. Het helpen van de taalleerders is alleen mogelijk door tientallen Vlaardingers die zich inzetten als taalvrijwilliger. Om nieuwkomers in onze stad op weg te helpen is het werk van taalvrijwilligers dus ontzettend belangrijk.

Help nieuwkomers tijdens de taalwandeling op 10 en 11 maart

Wat betekent het als je nieuw bent in Vlaardingen? En, wat betekent het om taalvrijwilliger te zijn? Dit leer je tijdens de Vlaardingse taalwandeling op 10 en 11 maart. Deze grote stadswandeling koppelt Vlaardingers aan nieuwkomers en wordt georganiseerd door het Taalhuis aBc van de bibliotheek tijdens NLDoet. Elke Vlaardinger kan zich opgeven om op een van beide dagen mee te lopen.

Tijdens de wandeling staat het verhaal van Vlaardingen centraal

Tijdens de taalwandeling ga je met een kleine groep op pad en leer je het Verhaal van Vlaardingen kennen. Samen sta je stil bij bijzondere plekken in de stad en vertellen bekende Vlaardingers over hun favoriete plek. Tijdens het wandelen help je nieuwkomers zoals Amira bij het oefenen van Nederlands. Het spreken van eenvoudig Nederlands helpt enorm: hierdoor voelen taalleerders zich veilig om zelf te praten en de taal te leren. De wandeling biedt daarnaast de gelegenheid om te ervaren hoe het is om taalvrijwilliger te zijn.

Bekende Vlaardingers lopen ook mee

Jur Verbeek, Dappere Britt, Wouter de Reus en vele anderen lopen mee op 10 en 11 maart. Zij steunen het werk van taalvrijwilligers en willen zich tijdens NLDoet inzetten voor nieuwkomers uit onze stad.

Loop ook mee

Wil je ook nieuwkomers ontmoeten en op weg helpen? Loop dan mee op vrijdag 10 of zaterdag 11 maart. Je kan je opgeven via NL Doet. Of app de Bibliotheek de Plataan via 06 - 303 346 36 en meld je aan voor 10 of 11 maart.

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →