Categorieën

Service

Vlag uit tijdens opname ‘Vlaardingen mijn stad’

Vlag uit tijdens opname ‘Vlaardingen mijn stad’
Nieuws

Vlag uit tijdens opname ‘Vlaardingen mijn stad’

  • Redactie
  • 15-05-2023
  • Nieuws
Vlag uit tijdens opname ‘Vlaardingen mijn stad’

foto: Joop van der Hor

VLAARDINGEN- Op maandag 22 mei gaat in heel Vlaardingen de vlag uit, althans zo hoopt burgemeester Bert Wijbenga. Samen met een groot aantal Vlaardingse artiesten figureert Wijbenga in de nieuwe CD-videoclip ‘Vlaardingen mijn stad 2.0’ van de welbekende zangeres Rita Young. 

De opnamen vinden die dag plaats op tal van bekende plekjes binnen de historische stadskern met als onbetwist hoogtepunt de opname van het refrein van het pakkende lied bij de Visbank aan de Westhavenkade. Hieraan werken o.a. mee; de Wannebiezz en Wim Kerkhof van de Amazing Stroopwafels, Wally Preyll, Orgel Joke, Marsha Hollenberg, Sandy Struijs, Angelina Marseille en At van IJperen. De laatste is goed bekend onder zijn artiestennaam Martin Eden. Speciaal voor de clip van Rita Young én de jarige stad Vlaardingen, zingt de enkele jaren geleden met zingen gestopte Eden het refrein mee.

Al deze artiesten staan de speciaal voor de 750 jarige stad Vlaardingen vanaf 11.30 uur, de auto van de burgemeester op te wachten bij de Visbank. Daar vindt ook de aflossing van de wacht plaats want de dag-burgemeester draagt dan zijn feestelijke taken over aan nachtburgemeester Leo IJdo. Om 11.45 uur starten de opnamen voor de videoclip van de nieuwe single ‘Vlaardingen mijn stad 2.0’ met alle artiesten, de burgemeester(s) omstanders en andere aanwezigen. Leo IJdo zweept het aanwezige publiek (hartelijk welkom!!) op tijdens de door Jaap van Didden te maken opname. De regie is in handen van zanger Perry Zuidam. 

De vlag gaat uit

Rita Young roept de Vlaardingers op om langs de route de (jubileum) vlag uit te hangen en naar de opnamen bij de Visbank te komen of zich op te stellen langs de route:  Westhavenkade - de Balder – Kraan – Museum - Maasboulevard  tussen Delta Hotel en China Garden – Verzetsmonument Verploegh Chasseplein – de Molen – Kortedijk – de Vaart en de sluizen.  Ook zullen Rita en burgemeester Wijbenga het verzetsmonument aan het Verploegh Chasseplein aandoen.

Rita over de opnamen en de 'hele heisa er omheen': ,,Ik heb het nummer, geschreven door Henk van der Lee met muziek van zijn zoon Jack, al eens eerder opgenomen. Maar nu onze stad dit jaar haar 750 jarig bestaan viert heb ik het, net als de burgemeester zijn auto, een beetje opgepimpt. Het nummer is geproduceerd door Arjan Vennemann van AV-productions en heeft een hoge meezingfactor. Ik zie het ook als een cadeautje aan mijn geboortestad, de stad waar ik van houd en welke altijd ook goed voor mij is geweest. Het zou werkelijk fantastisch zijn als de Vlaardingers lekker spontaan meedoen door de vlag uit te steken en te zwaaien en mee te zingen.'' 

Doe zelf mee in de videoclip!

Op zondagmiddag 21 mei om 14.00 uur vinden er ook opname plaats tijdens Rita’s programma ‘Muzikaal Onthaal’ in partycentrum Prikkewater. Het publiek wordt dan gevraagd om te figureren bij de opname van het slotcouplet. Aanmelden kan via 06 - 53766126. 

Eerste CD uitgereikt tijdens Haring & Bierfestival

Op 24 juni rond 11.30 uur krijgt Rita Young op het Muzikaal Onthaal podium op feestelijke wijze het eerste officiële exemplaar van de CD uitgereikt door burgemeester Bert Wijbenga, Rita schenkt dit op haar beurt,  als ‘cadeau aan de stad’ om vervolgens de Vlaardingse bevolking te trakteren op een grote gratis muziekshow op het Schoutplein met maar liefst zestien artiesten.