Categorieën

Service

Volkstuintjes moeten mogelijk wijken voor woningbouw

Volkstuintjes moeten mogelijk wijken voor woningbouw
Nieuws

Volkstuintjes moeten mogelijk wijken voor woningbouw

  • Redactie
  • 22-10-2020
  • Nieuws
Volkstuintjes moeten mogelijk wijken voor woningbouw
VLAARDINGEN - Leden en bestuur van Volkstuinvereniging Dr. Moerman hebben protest aangetekend tegen de aanwijzing van hun terrein aan de Arij Koplaan (langs de Marathonweg, red.) als locatie voor woningbouw. De onzekerheid die daardoor ontstaat over de toekomst van de tuintjes is funest voor de vereniging.

Dat de gemeente Vlaardingen financieel in zwaar weer zit, is bepaald geen geheim. Aan alle kanten moet er bezuinigd worden en tegelijkertijd wordt er gekeken naar mogelijkheden om extra inkomsten te genereren. Dat kan bijvoorbeeld door delen van het Vlaardings grondgebied aan te wijzen als locatie voor woningbouw en dat is precies wat er is gebeurd met het terrein van de volkstuinvereniging.

De volkstuinders zijn daar vanzelfsprekend niet blij mee. Ze wijzen op de bijdrage aan de gezondheid en het welzijn van vele Vlaardingers die zij leveren. niet alleen aan de tuinders zelf maar ook aan wandelaars vanuit de wijk en het naastgelegen revalidatiecentrum. Uit eerder met de gemeente gevoerde gesprekken meende het bestuur van de tuinders te kunnen opmaken dat zij het volkstuincomplex na afloop van het huidige contract (24 janauri 2023) nog zeker 10 jaar kunnen gebruiken.

De plotse aanwijzing als locatie voor woningbouw valt de tuinders dan ook rauw op het dak. De onzekerheid over de toekomst is om meer dan één reden slecht nieuws. Het volkstuincomplex is aangewezen als B-locatie waaruit je zou kunnen opmaken dat het voorlopig niet zo'n vaart zal lopen met die woningbouw. Maar er is een ander probleem. ,,De onzekerheid over de toekomst zal leegloop in de hand werken omdat mensen niet zullen durven te investeren in hun tuin. Dit is voor een vereniging die voor haar leden low budget werkt, niet op te vangen'', aldus de volkstuinders.