Categorie├źn

Service

Voltallige redactie Omroep Vlaardingen stapt op

Voltallige redactie Omroep Vlaardingen stapt op
Nieuws

Voltallige redactie Omroep Vlaardingen stapt op

  • Redactie
  • 25-06-2021
  • Nieuws
Voltallige redactie Omroep Vlaardingen stapt op
VLAARDINGEN - De redactie van Omroep Vlaardingen stopt na het huidige radioseizoen met haar werkzaamheden voor de omroep. De redactieleden Siebe van der Ende, Tjerk van der Ende, Britt Planken en Yke Takens leggen hun taken neer per 16 juli 2021. Laatstgenoemde werd afgelopen najaar aangesteld als hoofdredacteur. Sindsdien was de redactie verantwoordelijk voor al het redactionele werk binnen Omroep Vlaardingen.

,,Met veel passie hebben wij de afgelopen maanden ons ingezet om een professionele invulling te geven aan de redactie van Omroep Vlaardingen. In dit proces hebben we vooral veel over onszelf geleerd en over onze ambities. Binnen het domein Omroep Vlaardingen hebben we de vrijheid gekregen om journalistiek te bedrijven op een niveau dat naar ons idee gepast is bij de stad die wij vertegenwoordigen. Om dit niveau te bereiken lopen we regelmatig tegen beperkingen aan, waarvan onze eigen ambities misschien wel de grootste beperking vormen.

Onze ambities kunnen namelijk niet los worden gezien van de factoren tijd en geld. Goede journalistiek bedrijven lukt niet met een beperkt aantal vrijwillige redactieleden. Wij hebben een compleet plan uitgedacht waarbij onze inzet rendabel zou worden, maar binnen de omgeving van de Omroep wordt dit zo´n langetermijnproces dat wij moeten concluderen dat wij een inschattingsfout hebben gemaakt en ons dit niet kunnen permitteren.

Ondanks het feit dat wij de steun van zowel het PBO als het bestuur in de afgelopen tijd zeker hebben ervaren, moeten wij ons helaas terugtrekken van de plannen om als vrijwilligers bij Omroep Vlaardingen invulling te geven aan een professionele redactie.''