Categorie├źn

Service

Voorbereidingen vaccinaties op Unileverterrein in volle gang

Voorbereidingen vaccinaties op Unileverterrein in volle gang
Gezond

Voorbereidingen vaccinaties op Unileverterrein in volle gang

  • Redactie
  • 11-02-2021
  • Gezond
Voorbereidingen vaccinaties op Unileverterrein in volle gang
VLAARDINGEN - De GGD Rotterdam-Rijnmond en de gemeente werken op dit moment hard aan alle voorbereidingen voor het vaccineren van inwoners in gebouw C op het voormalige Unileverterrein (District U). De datum waarop het vaccineren op deze plek van start gaat en voor welke doelgroepen is nu nog niet bekend. Op dit moment ontvangen 80-plussers via het RIVM een uitnodigingsbrief voor de vaccinatie.

Ondanks het winterse weer, wordt er hard gewerkt aan het ombouwen en inrichten van het gebouw op het voormalige Unileverterrein waarin straks inwoners hun vaccinatie krijgen. Nadat de GGD de locatie had goedgekeurd, is meteen begonnen met de ombouw-operatie. Van stickers op de grond en pijlen die de route aangeven tot de ruimte waar de vaccins bewaard worden. En van het werven van personeel dat mensen ontvangt en begeleidt tot de verkeersbegeleiders die buiten staan om het verkeer in goede banen te leiden.  

Burgemeester Bas Eenhoorn: ,,We zetten alles op alles om over enkele weken gereed te zijn. Het gebouw wordt zo ingericht dat het voor bezoekers een veilige en prettige plek is. Zodra de GGD het aangeeft, kunnen we dan inwoners gaan vaccineren. Het is de GGD die bepaalt wanneer de locatie open gaat.''   

Van oud naar jong 
De GGD volgt de landelijke vaccinatiestrategie waarbij mensen worden uitgenodigd op basis van leeftijd. Van eind januari tot half februari worden 85-89-jaren uitgenodigd. Sinds vorige week ontvangen inwoners in de leeftijd van 80-84 jaar een uitnodigingsbrief op de deurmat. Ook deze groep ouderen wordt in fasen uitgenodigd. Dit loopt tot begin maart. In de brief staat een landelijk telefoonnummer van de GGD voor het maken van een afspraak. 

Helpende hand bieden bij vervoer    
Inwoners kunnen zelf kiezen op welke locatie ze gevaccineerd willen worden. Op dit moment is dat dus nog niet in onze gemeente. Het vervoer naar de locatie kan voor oudere mensen lastig zijn. Burgemeester Eenhoorn: “Ik wil Vlaardingers dan ook oproepen om hun buurman of buurvrouw, moeder of oma de helpende hand te bieden en ervoor te zorgen dat ze veilig van en naar de vaccinatielocatie kunnen komen.''