Categorieën

Service

Ook deze zomer geen water in de Kindervallei

Ook deze zomer geen water in de Kindervallei
Nieuws

Ook deze zomer geen water in de Kindervallei

  • Redactie
  • 03-07-2024
  • Nieuws
Ook deze zomer geen water in de Kindervallei

Foto: Gemeente Vlaardingen

VLAARDINGEN - Een teleurstelling voor liefhebbers van spelen met water: in de Kindervallei in Holy kan ook deze zomer niet gespetterd worden.

Bij de aanleg van de nieuwbouw was het de bedoeling om de waterspeelplek weer te herstellen. De waterelementen en pompen zouden hiervoor hergebruikt worden. Maar helaas bleek alles in een slechtere staat dan aanvankelijk gedacht, zo meldt de gemeente. De hele speelplek moest gesloopt worden en zelfs het asfalt in het park moest vervangen worden, doordat hier teer in bleek te zitten. Een vervelende tegenvaller waardoor het niet haalbaar is om dit zomerseizoen nog de hernieuwde waterspeelplek te realiseren. Ook in de vorige zomer, kon er niet met water gespeeld worden in de Kindervallei.

Maar plannen voor de vernieuwde waterspeelplaats zijn in de maak. Het wordt iets kleiner dan de oude, maar wel met wat meer waterspektakel. De nieuwe waterspeelplek krijgt een Vlaardings tintje en wordt voor jong en oud. Ook aan inclusie is gedacht; ook met een rolstoel kun je straks lekker door het water heen rijden. Het voorontwerp wordt in het derde kwartaal van dit jaar afgerond en dan kan de gemeente ook meer vertellen over de planning.