Categorieën

Service

Vredesweek met politiek tekenaar Len Munnik

Vredesweek met politiek tekenaar Len Munnik
Uit

Vredesweek met politiek tekenaar Len Munnik

  • Redactie
  • 15-09-2020
  • Uit
Vredesweek met politiek tekenaar Len Munnik
VLAARDINGEN - De expositie ‘Vrede verbindt verschil’ toont 40 IKV/PAX vredesweek-affiches door Len Munnik en is een initiatief van de Vlaardingse PAX Ambassade Stad van de Vrede, in het kader van de Vredesweek 2020. De 40 tekeningen geven een beeld van werken aan vrede en veiligheid in de afgelopen 40 jaar. De expositie is te zien van 17 september tot en met 18 oktober

Len Munnik (Hengelo, 29 augustus 1945) is een Nederland cartoonist, illustrator en politiek tekenaar. Hij werkte voor Trouw en voor Opzij. Ook tekende Munnik voor verschillende politieke en maatschappelijke organisaties zoals Stichting Wakker Dier, de Dierenbescherming, de SP, de Partij voor de Dieren de vakbonden CNV en FNV, en voor de Triodos Bank. Hij illustreerde ook een aantal kinderboeken. In 1989 won Munnik de Ton Smits Penning en in 1996 de Inktspotprijs. 

Wilt u bij de opening van de tentoonstelling op donderdag 17 september om 16.30 uur zijn? Dat kan! Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk, via [email protected].

Naast de werken van Len Munnik is in het museum ook de tentoonstelling ‘Meer dan het oog kan zien. Leen Droppert 90 jaar’ te zien. Droppert en Munnik zijn geestverwanten en vrienden uit de Vlaardingse kunstenaarsbeweging. De overzichtstentoonstelling toont een grote diversiteit aan werken van Droppert, waarmee een beeld wordt geschetst van een veelzijdig artistiek leven gewijd aan de kunsten. Nog te zien tot en met 15 november 2020.

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →