Categorieën

Service

Waarom een dugout onmisbaar is

Waarom een dugout onmisbaar is
Sport

Waarom een dugout onmisbaar is

  • Ingezonden mededeling
  • 31-03-2023
  • Sport
Waarom een dugout onmisbaar is
Het is vast herkenbaar: een grijze, regenachtige dag op de dag van de wedstrijd en jij zit op de bank. Helaas heeft je club niet gezorgd voor een overdekking, dus zit jij in de kou en regen. Dit is natuurlijk niet comfortabel!

Een oplossing hiervoor is een dugout voor voetbal: een overkapping waaronder gewisselde spelers, reservespelers en de staf zich bevinden. In dit artikel zal ik stilstaan bij de voordelen van een dug-out en waarom deze onmisbaar om naast het voetbalveld te hebben. Heb je interesse in een dugout? Dan kan je een voetbaldoel webshop terecht om er een te halen.

Comfort

Het is uiteraard niet wenselijk dat de waardevolle spelers en coaches van een club in de kou en regen moeten staan. De motivatie van de spelers gaat hierdoor achteruit en er zal  hoogstwaarschijnlijk geen positieve sfeer op het veld hangen. Dugouts zorgen ervoor dat spelers en coaches zich comfortabel voelen en met een beter humeur op de wedstrijden en trainingen verschijnen!

Uitstraling

Een tweede reden om als club een dug-out aan te schaffen, is het bevorderen van een professionele uitstraling. Een oud, versleten bankje midden in de regen ziet er aanzienlijk slechter uit dan een nette bank met een overkapping. Wil je als club gaan voor innovatie? Schaf dan een moderne, professionele dug-out aan. Als bestuur van de club ben je natuurlijk trots op je club. Laat dit ook aan anderen zien door te innoveren! Doe dit bijvoorbeeld door het clublogo op de dug-out te laten zetten.

Minder uitval

Een dugout zal er tevens voor zorgen dat de spelers minder snel ziek worden. Wanneer de spelers bij elke wedstrijd of training in de herfst en winter in de wind en regen moeten zitten, zullen zij eerder uitvallen door ziekte. Wanneer je als club je spelers en coaches beschermt tegen deze weersomstandigheden, zullen deze spelers ook niet uitvallen. Dat is dus een win-win situatie!

Spelers koelen minder snel af

Wanneer er tijdens een wedstrijd spelers worden gewisseld, worden de spelers die uit het veld komen minder snel koud wanneer zij in een dugout kunnen zitten. In de dug-out liggen vaak trainingspakken die de spelers over zich heen kunnen leggen. Als deze nat worden, heeft dat geen positieve werking op de spelers. Een dug-out zorgt ervoor dat spelers snel weer mee kunnen doen wanneer dit nodig is, omdat ze dan nog warm zijn en niet meer hoeven op te warmen. Ook zullen er minder blessures voorkomen (doordat de spieren van de spelers minder koud en stijf worden). Op deze manier zijn spelers altijd klaar om in te vallen wanneer nodig en kunnen ze beter een bal in het doelnet schieten.