Categorie├źn

Service

Wat is er vandaag te doen? Van klassiek tot kerk!

Wat is er vandaag te doen? Van klassiek tot kerk!
Uit

Wat is er vandaag te doen? Van klassiek tot kerk!

  • Redactie
  • 18-04-2020
  • Uit
Wat is er vandaag te doen? Van klassiek tot kerk!
VLAARDINGEN/SCHIEDAM/MAASSLUIS  - Wat er in Vlaardingen, Maassluis en Schiedam te doen is publiceerden we zo’n beetje dagelijks voordat de maatregelen in de coronacrisis ingevoerd werden. Nu zitten we al een maand na die eerste maatregelen (die later nog eens aangescherpt zijn) en met u hopen we samen dit snel achter ons te kunnen laten. Maar het is nog even niet naar de Stadsgehoorzaal, Theater Koningshof, het Theater aan de Schie of die andere culturele evenementen en gelegenheden en eigenlijk was dat best wel veel. Maar wat dan?

Waar we zelf vrijwel dagelijks van genieten zijn de Coronaconcerten. Professionals en amateurs zenden uit via Facebook of de streams op de eigen websites. Muziekgroepen en solo artiesten met vaak intieme en heel mooie mini concerten. Je kunt het overzicht van de concerten per dag vooraf bekijken op www.coronaconcerten.nl  ! Vandaag biedt die website, je moet wel even doorlinken, weer een mooi en divers programma:

Sandra van Nieuwland!

Sandra van Nieuwland kennen we door onder meer haar deelname aan The Voice of Holland en sindsdien genieten we regelmatig van mooie nieuwe nummers. Om 20.00 uur vanavond zingt ze live en dat hoor en zie je hier!

 

Klassieke muziek


Voor de liefhebbers van klassieke muziek: Naomi Tamura (piano) en Sebastiaan de Rode (cello) spelen vanuit de Sint-Jan Gouda werk van Beethoven, Rachmaninov en Piazzolla. Aanvang 16:00 uur. Vrijwillige donatie welkom. Je vindt de live registratie via deze link!

Om 19:00 uur speelt Doriene Marselje de Suite for Harp van Benjamin Britten en Divertissements van André Caplet. Initiatief van Studio 150 Bethlehemkerk. De link naar de concertpagina is hier 
 

Naar de kerk


In de meeste plaatsen zijn de kerken ook gesloten maar in de Bethelkerk in Vlaardingen kun je vanmiddag even terecht van 14.00-16.00 uur voor rust, bezinning en indien gewenst een luisterend oor. Je vindt de kerk aan de Verkadesingel en de ingang is bij de oude deur.