Categorieën

Service

Wat is het verschil tussen het fysieke visum en het e-visum Sri Lanka?

Wat is het verschil tussen het fysieke visum en het e-visum Sri Lanka?
Nieuws

Wat is het verschil tussen het fysieke visum en het e-visum Sri Lanka?

  • Ingezonden mededeling
  • 29-09-2022
  • Nieuws
Wat is het verschil tussen het fysieke visum en het e-visum Sri Lanka?
Gaat u op reis naar Sri Lanka? Dan heeft u daarvoor een visum nodig. Reizigers die voldoen aan de voorwaarden van het e-visum kunnen deze eenvoudig online aanvragen. Mocht je niet aan de voorwaarden voldoen, dan zul je een afspraak moeten maken bij de ambassade. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen de twee visa?

Het e-visum of ETA Sri Lanka aanvragen

Nederlandse reizigers zijn verplicht om voor vertrek in het bezit te zijn van een geldig visum. Reizigers die niet langer dan 30 dagen in Sri Lanka willen verblijven, kunnen eenvoudig online de digitale variant van het visum Sri Lanka aanvragen. Dit wordt ook wel het e-visum of ETA genoemd. Het e-visum Sri Lanka is vanaf de datum van goedkeuring zes maanden geldig en met dit visum mag je tot 30 dagen in Sri Lanka verblijven. Let er wel op dat je met dit type visum slechts eenmalig het land mag inreizen. 

Voorwaarden van het ETA Sri Lanka

Om te kunnen voldoen aan de voorwaarden van het ETA Sri Lanka, moet er tijdens de reis door het land al een terugvlucht geboekt zijn. Je hoeft hierbij nog geen verblijfplaats in Sri Lanka te hebben vastgelegd. Daarnaast moet de reiziger kunnen aantonen dat hij of zij over voldoende financiële middelen beschikt om het gehele verblijf in Sri Lanka te kunnen bekostigen. Daarbij moet de reiziger in het bezit zijn van een paspoort dat bij aankomst in Sri Lanka minstens zes maanden geldig is. Ook minderjarige kinderen moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort. 

Als je voor iemand anders een visum moet aanvragen, moet je daarvoor diens paspoortgegevens en (mondelinge) toestemming hebben. Daarnaast moet je, indien je reist met kinderen waarvan niet alle ouders meereizen, een toestemmingsverklaring meenemen die is ondertekend door beide ouders.

Wanneer moet ik een fysiek visum aanvragen?

Als je niet voldoet aan de bovenstaande voorwaarden van het e-visum, dan zul je dus voor Sri Lanka een fysiek visum moeten aanvragen. Er zijn in totaal vier varianten van het fysieke visum: het toeristenvisum, het zakenvisum, het Welke variant van het fysieke visum je het beste kunt aanvragen, hangt af van je beoogde reisdoel. In principe moet je een fysiek visum aanvragen wanneer je:

●         Langer dan 90 dagen in Sri Lanka wilt verblijven

●         In dienst wil treden bij een bedrijf dat in Sri Lanka gevestigd is

●         Een journalist bent of mediaproducties maakt

●         Wilt deelnemen aan media- of journalistiek gerelateerde evenementen

●         Werkzaamheden wil uitvoeren voor of samen met Ngo's 

De aanvraagprocedure van een fysiek visum Sri Lanka

Om een fysiek visum voor Sri Lanka aan te vragen, moet je eerst controleren of je paspoort nog een lege pagina bevat waar het visum in kan worden geplakt. Als dat niet zo is, dien je eerst een nieuw paspoort aan te vragen. Daarna is het belangrijk om na te gaan welke variant je nodig hebt voor je reis. De aanvraag van het fysieke visum woest afgehandeld bij de ambassade van Sri Lanka in Amsterdam.

Je moet er wel rekening mee houden dat de verwerkingstijd van dit visum enkele dagen meer in beslag neemt en ook liggen de kosten ervan een stuk hoger. De hoogte van de kosten is afhankelijk van de visumvariant en de gewenste verblijfsduur.