Categorieën

Service

Waterweg Masters

Waterweg Masters
Sport

Waterweg Masters

  • Redactie
  • 24-06-2019
  • Sport
Waterweg Masters
TENNIS - Wat gebeurt er als de tennisverenigingen in Maassluis, Maasland, Vlaardingen en Schiedam de handen ineenslaan voor hun jeugdleden? Dan ontstaat het idee voor een nieuw evenement in de regio: de Waterweg Masters!

Zaterdag 22 juni was het zover. Na een aantal maanden van voorbereidingen stond de eerste editie van het toernooi op het programma. Zo’n negentig jeugdspelers van acht verschillende verenigingen gingen op drie verschillende parken de strijd met elkaar aan. De inzet: een heuse wisselbeker voor je eigen club winnen!

In Maasland speelde de jongere jeugd bij TVM om de eer van de eigen club. Onder een strakblauwe lucht streden de categorieën Rood (6-8 jaar) en Oranje (8-10 jaar) om de overwinning. Het werd een gezellige ochtend met mooie partijen en veel sportiviteit. In de categorie Rood ging het Vlaardingse TV Holy er met de beker vandoor. De Oranje wisselbokaal werd een prooi voor thuisploeg TVM/De Commandeur uit Maasland.

In Vlaardingen werd ’s middags ook volop getennist. Bij TV Holy stonden de wedstrijden in de categorie Groen (10-13 jaar) op de baan, terwijl VLTC de oudere jeugd ontving voor de wedstrijden in de kleur Geel (12-17 jaar). Na heel wat serieuze klappen en subtiele balletjes kwam het Maassluise Evergreen als winnaar uit de bus in Groen en toonde VLTC zich de sterkste in Geel op het eigen park.

De samenwerking in de Waterwegregio krijgt na deze veelbelovende start natuurlijk een vervolg. Aan het einde van de zomervakantie staat deel 2 van de Waterweg Masters alweer op de kalender. En zo is er door enthousiaste samenwerking een mooie traditie geboren!