Categorieën

Service

Waterweggemeenten starten (financieel) noodhulpbureau

Waterweggemeenten starten (financieel) noodhulpbureau
Nieuws

Waterweggemeenten starten (financieel) noodhulpbureau

  • Redactie
  • 16-02-2021
  • Nieuws
Waterweggemeenten starten (financieel) noodhulpbureau
VLAARDINGEN/SCHIEDAM/MAASSLUIS - De gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen zijn SUN Waterweg gestart, een noodhulpbureau dat direct hulp biedt aan inwoners met urgente financiële problemen. Het noodfonds kan worden ingezet wanneer andere voorzieningen niet toereikend zijn.

Voorkomen van grotere problemen

Wethouder schuldhulpverlening Bart de Leede: “Door snel hulp te bieden aan inwoners die dat dringend nodig hebben, kunnen we voorkomen dat problemen groter worden.  Snelle actie kan bovendien veel ellende en stress bij mensen weghalen en kan de situatie stabiliseren. Het is mooi om te zien dat verschillende private partijen in onze gemeenten bereid zijn hieraan bij te dragen.”
Het noodfonds kan giften direct uitbetalen, in tegenstelling tot uitkeringen vanuit de gemeente waar  mensen te maken krijgen met een behandelingstermijn. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. stelt een startfonds beschikbaar van € 100.000,-.

Samenwerkingsverband

Stichting Urgente Noden Waterweg is een samenwerkingsverband tussen professionele hulp- en dienstverleners, de gemeenten en donateurs. Een gift vanuit het noodhulpbureau bedraagt maximaal € 1.000,-. Dit kan, naast financiële ondersteuning, ook hulp in natura zijn, zoals de aanschaf van een nieuwe wasmachine of een bril.

Aanvragen voor een gift kunnen ingediend worden door maatschappelijke hulp- en dienstverleners voor cliënten die in een noodsituatie verkeren. Voor meer informatie, zie www.sunwaterweg.nl