Categorieën

Service

We zijn heel tevreden met deze man !

We zijn heel tevreden met deze man !
Politiek

We zijn heel tevreden met deze man !

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 11-07-2015
  • Politiek
We zijn heel tevreden met deze man !

VLAARDINGEN – Bert Blase blijft voorlopig aan als interim-burgemeester. Blase is inmiddels alweer bijna een jaar in Vlaardingen. Wat is de reden dat het allemaal wat lang lijkt te duren ? Tijdens een speciaal belegd persmoment lichtten gistermiddag fractievoorzitters Ivana Somers van VV2000/Leefbaar Vlaardingen en Peter Caljé  een eerder uitgegeven verklaring hierover toe.

,,Er is niets raars aan de hand, er wordt niet vertraagd en er zijn zeker geen controverses’’, aldus Somers. ,,Bert Blase heeft vorig jaar een duidelijke opdracht gehad en we hebben ons sindsdien ‘rot vergaderd’, hard gewerkt dus. We kwamen nu dichtbij het punt dat als we niets deden er een officiële openstelling van een vacature voor burgemeester zou plaatsvinden, dus is er gehandeld want dat vonden we geen goed idee’’.

Caljé: ,,Bert Blase is  een echte burgervader die op straat wordt herkend en heeft daarnaast zijn taken als raadsvoorzitter en ander reguliere taken. De afgelopen twee dagen waarin we over de Voorjaarsnota hebben we vergaderd waren wat mij betreft de beste vergaderingen in vijf jaar. Bert werkt heel bestendig en zacht dwingend en daarmee in de lijn van de opdracht toen hij hier binnenkwam. Gezien de vele extra vergaderingen het afgelopen politieke jaar waren we met elkaar als fractievoorzitters met veel andere dingen bezig maar de procedure voor de benoeming van een vaste burgemeester gaat binnenkort opgestart worden, inclusief een vertrouwenscommissie’’. Ivana Somers vult aan: ,,In Vlaardingen is de afgelopen jaren nog weleens informatie ‘gelekt’ en we kunnen verzekeren dat als er tijdens deze procedure iets soortgelijks gebeurt dat de Rijksrecherche ingeschakeld wordt’’.

Binnenkort gaan dus de ‘gordijnen dicht’ bij raad en fractievoorzitters en zullen we niets meer horen zolang de vertrouwenscommissie haar werk doet ? ,,Begin 2016 zal de Commissaris van de Koning tijdens een openbare raadsvergadering de profielschets van een burgemeester voor Vlaardingen in ontvangst nemen en de procedure erna duurt vervolgens een maand of 8’’ ,aldus Caljé. ,,Bert moet zelf uiteindelijk beslissen of hij hierin kandidaat kan en wil zijn’’. ,,We hebben er alle vertrouwen in dat Bert Blase Vlaardingen niet zal verlaten gedurende zijn interim burgemeesterschap’’, vult Somers aan.

Zo rond oktober 2016 kunnen we een vaste burgemeester verwachten dus. Op de diverse sociale mediakanalen wordt ook al positief gereageerd op de huidige interim burgemeester. Er was zelfs al een roep om een burgerinitiatief om Blase te behouden voor de stad. ,,Dat heeft Bert Blase zelf al afgeremd en is ook wat voorbarig’’, aldus Caljé. ,,Maar je moet in ieder geval wel opschrijven dat wij heel tevreden zijn met deze man’’, besluit hij.