Categorieën

Service

Weggooien? MaakNet denkt in duurzamer oplossingen!

Weggooien? MaakNet denkt in duurzamer oplossingen!
Nieuws

Weggooien? MaakNet denkt in duurzamer oplossingen!

  • Ingezonden mededeling
  • 23-01-2024
  • Nieuws
Weggooien? MaakNet denkt in duurzamer oplossingen!

VLAARDINGEN - MaakNet is een jong bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid en hergebruik en tegen het, vaak te snel, weggooien van spullen. Kortom: MaakNet maakt het! En anders helpen ze je met een duurzamer oplossing. Noteer MaakNet dus alsnog op je lijstje met goede voornemens voor 2024, en natuurlijk ook voor daarna.

MaakNet is opgericht door Sjoerd Visser en Rob van Duijnen. Sjoerd Visser was vele jaren in de gezondheidszorg werkzaam in leidinggevende functies, maar heeft altijd een voorliefde gehad voor klussen, en de behoefte om een bijdrage aan een betere wereld te leveren. Rob van Duijnen heeft na een periode als marketing medewerker voor een groot bedrijf al 30 jaar ondernemerschap mogen invullen. Beiden hebben een de drive om verkwisting van spullen en kostbare grondstoffen tegen te gaan, en startten in 2023 met dit mooie project: MaakNet! Een Netwerk waarin repareren weer vanzelfsprekend is! ,,Wij geloven namelijk in duurzaamheid en willen daarom een oplossing bieden voor de wegwerpcultuur waarin we leven’’, aldus Sjoerd en Rob.

MaakNet kan ervoor zorgen dat u langer plezier heeft van uw spullen ook nadat er iets defect is geraakt. Soms kan dat simpeler dan u zelf denkt, want met een beetje handigheid en een door MaakNet gevonden reparatiehandleiding kunt u het misschien zelf al oplossen. Lukt dat niet, dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden die MaakNet aanbiedt.

,,Op basis van uw informatie bieden we de reparatie aan voor een redelijk tarief, met als voorbehoud, dat de reparatie binnen dit budget gaat lukken’’, aldus Sjoerd. ,,Als reparatie economisch onaantrekkelijk blijkt, bieden we een gelijkwaardig tweede kans gebruikt product aan. In dat geval zorgt MaakNet ook dat uw kapotte product op een verantwoorde wijze verwerkt wordt tot weer nieuwe grondstoffen. Of we gebruiken uw product om weer andere producten mee te repareren’’.

Als extra service komen ze het te repareren product bij u op halen en brengen het weer gerepareerd terug. U kunt er ook meteen voor kiezen om een ‘refurbished’ product te bestellen. Dan ruilen ze het in één keer om voor het kapotte product.

En de laatste stap is dat ze bij MaakNet uitzoeken welk nieuw product er verkrijgbaar is, wat al wel gerepareerd kan worden. De nieuwprijs kan u wellicht motiveren om de diensten van MaakNet te benutten. Het scheelt tijd en kosten en door het hergebruik van spullen zet u zich ook nog eens in voor een duurzamer wereld.

Sjoerd en Rob: ,,MaakNet is een maatschappelijk bewogen onderneming. Dit betekent dat we er primair voor zijn om de circulaire economie te bevorderen. Natuurlijk is er wel geld nodig om dit te kunnen doen. Onze tarieven zijn echter transparant en wij bieden u ook garantie op een minimale restlevensduur.

Sjoerd en Rob zijn gestart met MaakNet in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Meer weten over MaakNet of wat u er zoal kunt repareren of van verwachten? Kijk dan op www.MaakNet.nl. Een reparatie aanmelden doet u vanuit uw luie stoel via reparatie indienen.


MaakNet

James Wattweg 22a, Vlaardingen

Meer over MaakNet →