Categorieën

Service

Welpen doen mee aan de Jungledag scouting

Welpen doen mee aan de Jungledag scouting
Uit

Welpen doen mee aan de Jungledag scouting

  • Redactie
  • 18-06-2022
  • Uit
Welpen doen mee aan de Jungledag scouting
VLAARDINGEN - Op zaterdag 11 juni  vond in onze regio de jaarlijkse Jungledag plaats. Samen met 250 andere welpen (zeven tot elf jaar)  deden de welpen mee en hebben een erg leuke dag beleefd. Dit jaar was het thema van de Jungledag ‘De wereld rond in tig kleuren’. 

Sindskort hebben de dieren in de jungle internet en komen erachter dat het hartstikke leuk is om foto’s op sociale media te plaatsen. Op een gegeven moment komen er minder reacties binnen dan eerst en worden er allemaal trucjes uit de doos gehaald om wel meer reacties te krijgen. Eén van de dieren draaft hierin door en dit gaat ten koste van de andere dieren. Ze besluiten om hem te laten zien dat de wereld ook leuk en vrolijk kan zijn, maar dan zonder alle trucjes die worden toegepast. De dieren besluiten om de welpen in te schakelen, zodat zij kunnen laten zien wat de wereld voor moois te bieden heeft waarbij sociale media geen rol speelt.

De rest van de middag stond in het teken van allemaal verschillende activiteiten. Zo was er een stormbaan van 16 meter lang, een katapult, maar ook hebben de welpen meer geleerd over het onderwerp veiligheid en gezondheid. Al met al was het een geslaagde dag. De Jungledag brengt welpen in contact met andere welpen uit hun regio. Zo leren welpen samenwerken, ook met kinderen die ze nog niet kennen. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de welpen, terwijl ze tegelijkertijd heel veel plezier maken.