Categorie├źn

Service

Wethouder blijft overeind na miskleun ambtenaren

Wethouder blijft overeind na miskleun ambtenaren
Politiek

Wethouder blijft overeind na miskleun ambtenaren

  • Redactie
  • 03-02-2023
  • Politiek
Wethouder blijft overeind na miskleun ambtenaren
VLAARDINGEN - Via het AD werd afgelopen week duidelijk dat ambtenaren van de gemeente Vlaardingen informatie hebben achtergehouden voor de gemeenteraad. Het ging erom dat bij de herbouw van de door brand verwoeste voetbalaccommodatie van CION/Delta Sport de vloer en fundering niet vervangen hadden hoeven worden. Volgens twee betrokken ambtenaren dan, en dat spraken ze in 2021 uit in een gesprek met de voetbalclubs. Dit bleek uit een geluidsopname die in het geheim gemaakt was van een overleg over nieuwbouw van de voetbalaccommodatie.

Het leidde gisteravond tot een extra debat in de gemeenteraad. ,,Zonder deze kennis kon de gemeenteraad eerder niet anders dan concluderen dat een extra 75.000 euro noodzakelijk was’’, zo werd gisteren gemeld. Als de raad deze informatie wel had gehad dan was er mogelijk een andere afweging gemaakt.

Na het spoeddebat gisteren, dat werd aangevraagd door de SP, diende SP-fractievoorzitter Arnout Hoekstra, samen met Frans Hoogendijk van ONS Vlaardingen, een motie van treurnis in om de raad deze gang van zaken te laten veroordelen.Die werd unaniem aangenomen. Het college was het eens met deze conclusie, en verantwoordelijk wethouder Ivana Somers vond het zelf allemaal een treurige gang van zaken. In het debat meldde ze dat er momenten waren in het overleg met de sportclubs dat er niet genotuleerd werd, maar toen zijzelf eenmaal verantwoordelijk wethouder was gebeurde dit wel. Ze deed daarbij de toezegging dat ambtenaren van de gemeente extra training krijgen, om in de toekomst dit soort zaken te voorkomen.