Categorieën

Service

Wethouder wil meer positiviteit over de binnenstad

Wethouder wil meer positiviteit over de binnenstad
Winkelen

Wethouder wil meer positiviteit over de binnenstad

  • Redactie
  • 03-07-2023
  • Winkelen
Wethouder wil meer positiviteit over de binnenstad

De Arcadehal staat 'discreet' ter overname aangeboden

VLAARDINGEN - We moeten ophouden met negatief te zijn over de binnenstad. Die oproep deed  wethouder Bart Bikkers onlangs nog bij de omroep voor Vlaardingen en Schiedam. De nieuwe eigenaars van de ‘binnenring’ van de winkelpanden op het Liesveld deden daar nog een schepje bovenop: over een half jaar zal het er allemaal anders uit gaan zien in de binnenstad, wacht maar af!

Denken in mogelijkheden dus, niet in termen van leegstand. Daar sluiten we ons bij aan door een kleine opsomming te geven van zaken die wachten op een nieuwe eigenaar. De laatste keer was dat in maart dit jaar . Kortom, gezocht: ondernemers die er wat van willen maken in de Vlaardingse binnenstad.

Aan de Westhavenkade is sinds 1 juni Van Dalen Gastrobar gesloten, dat de laatste twintig jaar al vaker van eigenaar en naam is gewisseld. Wij kenden het nog als restaurant Westkaai, maar da’s even geleden. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld Het Scheele Hoekje, dat tegenwoordig onder de naam “Restaurant Proost by El Loco” bestaat en dat inmiddels te koop staat. Je vindt het hier . Daar vind je ook een reeks mogelijkheden die wel al eerder signaleerden, maar ook nieuwe kansen zoals een bar aan de Oosthavenkade, voorheen  The Legend 

De eigenaar van De Oesterparel zoekt een opvolger voor zijn, zeer gewaardeerde, nering aan de Kuipershof. Hierbij speelt een naderend pensioen een rol, aldus de omschrijving. Je vindt de foto’s hier 

Niet alle zaken vind je overigens terug op de officiële horecawebsites. Zo troffen we bijvoorbeeld Jana's Place aan de Kuiperstraat aan op Marktplaats, en dat geldt ook voor de groenteboer annex Arabische supermarkt aan de Fransenstraat naast het pand waar boekhandel Plantage Pontier (Den Draak) gevestigd was.

Mogelijkheden zat dus, en we sluiten af met de minst in het oog springende maar wel opvallendste: de speelhal in het voormalige V&D pand, ingang op de eerste etage naast Bristol. Die wordt discreet ter overname aangeboden en die vonden we hier Een mooie kans voor een ondernemer die in ieder geval €180.000 kan neertellen voor de inventaris.