Categorieën

Service

Wie verdient er volgens u een lintje?

Wie verdient er volgens u een lintje?
Nieuws

Wie verdient er volgens u een lintje?

  • Redactie
  • 15-05-2020
  • Nieuws
Wie verdient er volgens u een lintje?
VLAARDINGEN - Kent u iemand die zich al jarenlang vrijwillig en op een bijzondere manier inzet voor bijvoorbeeld uw vereniging, stichting of organisatie, dan kunt u een Koninklijke onderscheiding voor hem of haar aanvragen.

De persoon die u voordraagt moet in Vlaardingen wonen en zich vele jaren voor de samenleving hebben ingezet. Ook mensen die met hun (betaalde) werk een bijzondere en uitzonderlijke verdienste hebben geleverd, kunnen een lintje krijgen.

Lange procedure

Omdat aan de aanvraag van een Koninklijke onderscheiding een lange procedure verbonden is, moet het voorstelformulier voor de volgende algemene decoratieverlening op 26 april 2021, de zogenaamde lintjesregen, vóór 1 juli 2020 bij de burgemeester zijn ingediend. Het kabinet van de burgemeester kan u hierbij adviseren en een inschatting maken of uw voordracht kans van slagen heeft.

U kunt ook een lintje aanvragen voor een uitreiking tijdens een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld een afscheid of een jubileum. Zo’n aanvraag moet een half jaar voor de beoogde uitreikingsdatum bij de burgemeester worden ingediend.

Meer informatie


Meer informatie vindt u op de website van de gemeente of op www.lintjes.nl . Hier kunt u ook het aanvraagformulier downloaden. U kunt de informatie en het formulier ook aanvragen bij het kabinet van de burgemeester, telefoonnummer (010)248 4000