Categorie├źn

Service

Wie wordt de spelkampioen van Vlaardingen?

Wie wordt de spelkampioen van Vlaardingen?
Onderwijs

Wie wordt de spelkampioen van Vlaardingen?

  • Redactie
  • 03-10-2022
  • Onderwijs
Wie wordt de spelkampioen van Vlaardingen?
VLAARDINGEN - Op dinsdag 11 oktober 2022 organiseert Rotaryclub Vlaardingen in de Stadsgehoorzaal het Vlaardings Kinderdictee. ’s Middags strijden meer dan 80 leerlingen van groepen 7 en 8 van Vlaardingse basisscholen om de winst. De drie beste spellers winnen een geldprijs, te besteden aan een doel naar keuze, ter verbetering van de school- of leefomgeving. Het dictee wordt via Facebook ook life uitgezonden en kan dus thuis worden meegemaakt. Het Vlaardings kinderdictee begint om 15.30 uur. (op 11 oktober verschijnt de link hier: www.grootvlaardingsdictee.nl)

De kinderen hebben tijdens een voorronde op school uitgemaakt wie wordt afgevaardigd naar de finale. In totaal hebben zo’n duizend kinderen het woorddictee gemaakt. Het dictee worden georganiseerd tijdens de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Gi-ga-groen en ook het dictee is daar op aangepast. 

Taal voor taal

Met deze activiteit vraagt Rotaryclub Vlaardingen aandacht voor de laaggeletterdheid in Vlaardingen. In Vlaardingen wonen ongeveer 15.000 mensen die onvoldoende kunnen lezen en schrijven. Dit leidt tot sociale en maatschappelijke problemen: mensen raken bijvoorbeeld sneller in de bijstand, hebben meer moeite met het vinden van een baan en leven ongezonder. De kinderen van ouders uit deze groep presteren vaak minder goed op school.

Rotary wil graag een steentje bijdragen aan het verbeteren van de taalvaardigheden. Dat doet zij in samenwerking met instanties zoals Stichting Lezen en Schrijven, bibliotheek de Plataan en het Bondgenootschap Basisvaardigheden Vlaardingen, waarbij ruim 30 organisaties in Vlaardingen zijn aangesloten.