Categorie├źn

Service

Wijkcentrum West wordt vaccinatielocatie

Wijkcentrum West wordt vaccinatielocatie
Gezond

Wijkcentrum West wordt vaccinatielocatie

  • Redactie
  • 10-11-2021
  • Gezond
Wijkcentrum West wordt vaccinatielocatie
VLAARDINGEN - Wijkcentrum West is vanaf 23 november, in elk geval tot het eind van het jaar, een vaccinatielocatie, dat meldt de gemeente Vlaardingen, ,,Hoewel heel veel mensen zich al hebben laten vaccineren, is de vaccinatiegraad in onze stad lager dan gemiddeld in de regio Rijnmond. Dit is met name het geval in de Westwijk en het Centrum. Daarom kunnen inwoners zich vanaf dinsdag 23 november elke dinsdag gratis en zonder afspraak laten vaccineren in wijkcentrum West."

Burgemeester Bert Wijbenga: ,,Ik ben blij met deze mogelijkheid voor inwoners om zich dicht bij huis te laten vaccineren. Nu de besmettingen hoog zijn, neemt de druk op de zorg weer heel snel toe. Niemand wil terug naar een leven met maatregelen die ons beperken in onze vrijheid. Ik wil inwoners die zich nog niet hebben laten vaccineren, oproepen om dit wel te doen. Als je je laat vaccineren, bescherm je niet alleen jezelf, maar ook je familie, buren en vrienden. Heeft u nog vragen of zorgen, laat u dan goed informeren.” Ook kunnen mensen een afspraak maken voor een vervolgvaccinatie in het wijkcentrum. 

Voorlichting

Om vragen van inwoners te beantwoorden en informatie te geven, is er vanaf maandag 22 november elke maandag tussen 12.30 uur en 13.30 uur een arts van de GGD aanwezig in wijkcentrum Westwijk aan de Professor Teldersstraat 10 in vlaardingen. Deze kan bijvoorbeeld uitleg geven over de werking van de coronavaccins en de veiligheid. Vlaardingers kunnen gewoon zonder afspraak binnenlopen. 

Meer informatie

Heeft u vragen over het coronavirus of over vaccinaties? Kijk op www.coronavaccinatie.nl. Een afspraak maken voor een vaccinatie is niet meer nodig, maar het kan wel via 0800 7070. Ook kunt u online een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.