Categorieën

Service

Winterterras gaat niet door: te groot risico!

Winterterras gaat niet door: te groot risico!
Uit

Winterterras gaat niet door: te groot risico!

  • Redactie
  • 18-08-2023
  • Uit
Winterterras gaat niet door: te groot risico!
VLAARDINGEN – De mussen vallen nog net niet van het dak de komende week, maar het Winterterras is al onderwerp van gesprek. Waar het Zomerterras het financieel allemaal wel rond kreeg, geldt dat echter niet voor het Winterterras. Het gevolg is dat het niet doorgaat, zo liet het bestuur vandaag weten. Wie de webpagina zoekt om eerdere edities nog eens te bekijken, misschien met enige hang naar nostalgie, constateert dat deze offline is.

,,Wij vinden dat ontzettend jammer voor de vele bezoekers die afgelopen jaar genoten hebben van het evenement’’, aldus het bestuur. ,,Wij hadden iedereen weer graag verwelkomd om er een groot winterfeest van te maken. Daarin hebben wij tot voor kort hard gewerkt met de Gemeente Vlaardingen en onze Horeca partners. Helaas hebben wij daarom moeten constateren dat het Winterterras in de bekende opzet (met schoolschaatsen, en horeca partner, feesten, curling-competitie en andere evenementen) met nog slechts enkele maanden te gaan budgettair en organisatorisch te veel risico’s inhield. Daarmee waren wij genoodzaakt niet verder te gaan met de voorbereidingen’’.

Afgelopen editie ging het financieel al de verkeerde kant op: er kwamen te weinig bezoekers die de omzet van de horeca een ‘boost’ gaven. Daardoor moest de organisatie met enige schroom terug naar het stadsbestuur, met de vraag of die nog wat extra geld wilden geven. Er was namelijk een exploitatietekort van €25.000 en er dreigde een faillissement . Dat werd voorkomen omdat de gemeenteraad de knip trok, maar voor de aankomende editie moest er echt een sluitende begroting op tafel komen. Dat is niet gelukt, in die zin dat er nog teveel risico’s zijn; zekerheid over omzet of bezoekersaantallen is er niet maar wel hoe hoog de kosten zijn.

We hebben er welgeteld twee edities van mogen genieten, met een start eind 2019, twee keer niet en afgelopen winter dan weer wel; na twee coronajaren, maar in 2020 was er al geen geld voor. Vlaardingen verkeerde in te zwaar weer en de organisatie kon naar subsidie 'fluiten' .

Twee keer een schaatsbaan dus, met allerlei activiteiten, daar moeten we het vooralsnog mee doen. Het bestuur van het Winterterras laat weten het zelf ook heel erg jammer te vinden. ,,Maar wie weet, zien wij elkaar ooit nog eens terug op een eventueel vervolg van het Winterterras’’.