Categorieën

Service

Zeekadetten op zomerkamp

Zeekadetten op zomerkamp
Uit

Zeekadetten op zomerkamp

  • Redactie
  • 31-07-2022
  • Uit
Zeekadetten op zomerkamp
VLAARDINGEN/MIDDELHARNIS - Zaterdag 23 juli was het dan eindelijk weer zover, de start van het nationaal zomerkamp voor de Vlaardingse zeekadetten met het eigen korpsschip de Assam II.

De Assam II vertrok met haar bemanning naar Middelharnis waar nog 9 andere korpsschepen met meer dan 170 andere zeekadetten uit Nederland en België aanwezig waren. De afgelopen 2 jaar was een nationaal zomerkamp helaas niet mogelijk in verband met de Corona maatregelen, dus de zeekadetten keken er enorm naar uit om elkaar allemaal weer te zien. 

Er zijn heel veel verschillende activiteiten gedaan op en rond het water. Zo hebben ze hebben gezeild verschillende zeilboten, geroeid, gewrikt en gezwommen. Tijdens het nationaal zomerkamp is er altijd een delegatie van de Koninklijke Marine aanwezig, met onder andere meerdere grote WR-1 zeilsloepen met 2 masten die de zeekadetten dan mogen gebruiken. Tijdens éen van de zeilwedstrijden met de WR-1 zijn de Vlaardingse zeekadetten zelf 1e geworden!

Naast alle activiteiten hebben de kadetten ook verschillende belangrijke nautische vaardigheden geleerd. Zo hebben de kadetten in droogpakken in het water gelegen om te leren en ervaren hoe dat is, weten ze nu ook hoe ze moeten overleven op zee in een reddingsvlot en hebben EHBO les gehad.  

Op vrijdag 29 juli werd het nationaal kamp afgesloten met de traditionele BBQ en zaterdag 30 juli is alle bemanning weer moe maar vol met goede verhalen en ervaringen teruggekomen in de binnenhaven van Vlaardingen.