Categorieën

Service

Zesde verdachte schieten Geert Grootelaan opgepakt

Zesde verdachte schieten Geert Grootelaan opgepakt
112

Zesde verdachte schieten Geert Grootelaan opgepakt

  • Redactie
  • 17-02-2024
  • 112
Zesde verdachte schieten Geert Grootelaan opgepakt

Foto: Flashphoto

VLAARDINGEN - De politie heeft een zesde verdachte opgepakt in verband met het schieten in de Geert Grootelaan op 7 januari.

Dat gebeurde al afgelopen maandag in een woning in Rotterdam. De 21-jarige man uit Barendrecht is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Het 29-jarige slachtoffer ligt nog altijd in het ziekenhuis.

De aangehouden Barendrechter is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat hij in ieder geval 14 dagen vast blijft zitten.

​​​​​​Vorige week, op 6 februari werd al een vijfde verdachte aangehouden. ​Deze kwam naar voren in het onderzoek en meldde zich afgelopen dinsdag bij een politiebureau. De 28-jarige Rotterdammer is aangehouden en op 9 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat ook hij in ieder geval veertien dagen vast blijft zitten. Zie hier.

Zondag 7 januari hielden agenten al drie verdachten aan. Uit onderzoek bleek dat er een verband was tussen de woning van het slachtoffer en een tegenover gelegen woning. Daar werd tijdens een doorzoeking onder andere een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De drie aangehouden verdachten worden in verband gebracht met deze verdovende middelen. De drie zitten nog altijd vast.

Na onderzoek en een nauwe samenwerking met de Franse politie werd donderdag 11 januari ook een zeventienjarige verdachte aangehouden in Frankrijk. Hij zit inmiddels vast in Nederland.