Categorieën

Service

Zin op Zondag met Mariëtte van Beek: Vakanties in Hemelse Sferen

Zin op Zondag met Mariëtte van Beek: Vakanties in Hemelse Sferen
Uit

Zin op Zondag met Mariëtte van Beek: Vakanties in Hemelse Sferen

  • Redactie
  • 01-06-2024
  • Uit
Zin op Zondag met Mariëtte van Beek: Vakanties in Hemelse Sferen

VLAARDINGEN - Met de zomervakantie voor de deur neemt Mariëtte van Beek ons mee op een inspirerende reis door religieus cultureel erfgoed, religieus toerisme en pelgrimeren. Op zondagmiddag 9 juni zal zij haar kennis en persoonlijke ervaringen met 'wonderreizen' in De Windwijzer met ons delen.

Mariëtte van Beek is een ervaren reisjournalist en reisbegeleider die als digitale nomade leeft, zonder vaste woonplaats en met minimaal bezit. Sommigen noemen haar zelfs een professionele pelgrim. Tijdens haar lezing zal Mariëtte haar fascinatie voor spirituele reizen delen en vertellen over de vele pelgrims en heiligdommen die zij door de jaren heen heeft bezocht.

Mariëtte benadrukt dat religie een essentieel onderwerp is om andere culturen te begrijpen, aangezien het grootste deel van de wereldbevolking religieus is. Als reisleider ziet zij het als haar missie om vooroordelen over religie en cultuur te weerleggen.

Mariëtte heeft Arabisch, Berbers en antropologie van de religie gestudeerd aan de Leidse Universiteit, waar zij veel leerde over de diversiteit van de islam en andere religies in het Midden-Oosten. Na haar studie voerde ze promotieonderzoek uit naar de heiligen van Marrakech, waarbij ze talloze heiligdommen bezocht en gesprekken voerde met pelgrims over hun leven en wonderbaarlijke ervaringen.

Wij nodigen u van harte uit op zondag 9 juni om Mariëtte van Beek te horen spreken over haar avonturen en inzichten in religieus toerisme. De lezing begint om 15.00 uur in De Windwijzer, gelegen aan de Schiedamseweg 95. De toegang is gratis, en een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →