Categorie├źn

Service

Zwemmen voor mensen met een (chronische) ziekte, beperking of een bijzondere eigenschap

Zwemmen voor mensen met een (chronische) ziekte, beperking of een bijzondere eigenschap
Sport

Zwemmen voor mensen met een (chronische) ziekte, beperking of een bijzondere eigenschap

  • Redactie
  • 06-02-2024
  • Sport
Zwemmen voor mensen met een (chronische) ziekte, beperking of een bijzondere eigenschap

VLAARDINGEN - In het water voelen mensen zich vrijer en kunnen ze zich makkelijker bewegen; het ontspant en vermindert pijn, het werkt therapeutisch en het verbetert de spierkracht en conditie. Water maakt je bijna gewichtloos. Zwemmen is daarom zeer geschikt voor mensen met spier- of gewrichtsklachten en overgewicht. Plezier en vertrouwen staan tijdens alle zwemactiviteiten van Het Startblok voorop. Een team van vrijwilligers zet zich wekelijks in om leuke zwemactiviteiten te verzorgen. Iedereen kan op zijn eigen tempo meedoen.

Zwemactiviteiten Vlaardingen

Er zijn wekelijks zwemactiviteiten voor mensen met een (chronische) ziekte, beperking of een bijzondere eigenschap in zwem- en recreatie bad De Kulk. Mensen met lichamelijke en/of psychische klachten kunnen hieraan deelnemen. Zij voelen zich vaak fijner in een groep met gelijkgestemden. Nieuwe deelnemers zijn welkom om te komen kijken of om een keer mee te doen. De zwemactiviteiten vinden plaats op dinsdagavond van 20.30 tot 21.30 uur en woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur en van 11.00 tot 12.00 uur. Voor 21,50 euro per maand kunnen deelnemers wekelijks aan de zwemactiviteiten deelnemen. Ook nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom!

Specifieke doelgroepen

Het Startblok biedt ook buiten Vlaardingen zwemactiviteiten aan voor specifieke doelgroepen, namelijk in Naaldwijk, Delft, Pijnacker, Zoetermeer, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam en Poortugaal. Denk bijvoorbeeld aan zwemlessen voor diploma ABC voor kinderen met een bijzondere eigenschap.

Speciale doelgroep zwemmen voor ouderen en chronisch zieken biedt het Startblok aan in: Vaardingen, Delft, Zoetermeer en Poortugaal. Ga voor meer informatie over alle activiteiten naar de website van Het Startblok: www.hetstartblok.com.

Aanmelden en meer informatie

Wil je een keer komen kijken of zwemmen? Neem dan contact op met Het Startblok door te mailen naar: [email protected] of bel naar: 06 - 125 02 803, of 06 - 395 68 104 Direct aanmelden voor activiteiten kan via: www.hetstartblok.com/inschrijven Houd je van zwemmen en lijkt het je leuk om mensen in het water te begeleiden? Of in de rol van gastvrouw, of gastheer op de dinsdagavond in de Kulk, meld je dan per mail aan als vrijwilliger! Het is gezellig en het geeft je veel energie en voldoening. Wie weet tot snel in het water.


Vlaardingen in Beweging

Westlandseweg 200, Vlaardingen

Meer over Vlaardingen in Beweging →