Antipesto: pakt pesten en pesters aan !

19-01-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – AntiPesto is het Advies- en meldpunt voor pestgedrag en behandeling om de effecten van pesten en de kans op pesten te verkleinen. Dit jaar bestaat het al drie jaar, maar na een crowdfunding-actie onlangs is er binnen 24 uur genoeg geld opgehaald om er een stichting van te maken; dit schept meer mogelijkheden om ‘extern’ geld zoals projectsubsidies binnen te halen. Er is ook al een bestuur van vijf mensen gevormd en de plannen voor 2016 zijn groots.

AntiPesto maakt jongeren en jong volwassenen bewust van de gevolgen van pesten en stimuleren jongeren en jong volwassenen om anderen bewust te maken over pesten, wat de gevolgen zijn van pesten en wat voor invloed je direct of indirect hebt op pestgedrag of situaties waar gepest wordt. AntiPesto is bedoeld voor iedereen ouder dan 10 jaar of je te maken hebt gehad met pestgedrag of niet.

 

Wat kun jij doen bij Antipesto ?

Je kan deelnemen aan activiteiten en meewerken om AntiPesto succesvol en effectiever te maken. Jouw creativiteit kan het verschil maken. Voorbeelden:

  • Je kan liederen schrijven en opnemen om anderen bewust te maken van de gevolgen van pestgedrag.
  • Je kan meehelpen voor en achter de camera of achter de schermen bij het AntiPesto filmteam.
  • Je kan meehelpen sport evenementen te organiseren

 

Wat Antipesto voor jou betekenen? 

Je kan (anoniem) pestgedrag melden of je ervaringen aan ons vertellen. Antipesto biedt zelf hulp- en dienstverlening aan personen en organisaties.

 

Wat kan je verder verwachten ? 

  • Je kan verwachten dat zij discreet en serieus met jouw melding en ervaring omgaan.
  • Zij gebruiken jouw (anonieme) melding  om een methode tegen pesten te ontwikkelen zodat jij en een ander geholpen worden en hiermee een kans op vervolg wordt voorkomen of verminderd.
  • Zij zorgen voor een creatieve therapie voor verwerking als je slachtoffer bent geweest van pestgedrag.
  • Zij geven lezingen over hoe je situatie specifieke methoden kan creëren

Het Fonds Schiedam Vlaardingen gaf AntiPesto de mogelijkheid om deze stem te laten horen door financiële steun waardoor de inzet van de jongeren in beeldmateriaal, een videoclip en zwerfcd's vorm kreeg.

Woningstichting Samenwerking gaf AntiPesto een fysieke locatie om als basis te gebruiken voor de activiteiten en een financiële gift om antipesto op weg te helpen. Mede dankzij hen heeft AntiPesto veel weten te bereiken.

 

Waar is Antipesto te vinden?

Ze pakken pesten aan op scholen, sportverenigingen, buitenruimte. Je kunt zelf ook contact leggen via info@antipesto.nl . Meer info vind je op antipesto.nl

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date