Hard werken loont voor Zwaluwen

• Redactie
  • 25-03-2023
VOETBAL - Zwaluwen won vandaag verdiend van ARC met 2-1 na goede wedstrijd. Met Jazzy Adams als aanjager speelde Zwaluwen vanaf minuut 1 een gedreven wedstrijd. Voor elke meter werd gevochten tegen een goed voetballend ARC. Niet voor niks de nummer 7 in de competitie.

ARC kwam duidelijk voor 3 punten naar Vlaardingen en voetbalde naar voren. Echter Zwaluwen was duidelijk...de punten blijven aan de Zwaluwenlaan. Alle elf van Zwaluwen speelden vol passie en Zwaluwen kreeg dan ook de eerste kansen. Gerson Pinas kreeg een mooie kans maar werd geblokt. Eric Fortes buffelde op het middenveld en de achterhoede gaf geen kans weg. ARC kreeg wel een kans na een mooie voorzet, echter de kopbal vloog hoog over.

Daarna vloog Zwaluwen weg over de linkerkant...Jazzy Adams gaf na een heerlijke aanval een afgemeten voorzet op Edson Galong die ala Bep Bakhuis de bal snoeihard inkopte! Een verdiende 1-0 voor Zwaluwen in de 22e minuut. De aftrap voor een voetbalgevecht tot minuut 90+7. De eerste helft  viel doelpuntenmaker Edson Galong nog uit en viel Maily Lopez in, maar bleef het 1-0.

De tweede helft viel Kelvin Groen in voor de geblesseerde Eric Fortes en bleef het spelbeeld gelijk. ARC viel aan zonder kansen en Zwaluwen loerde op de uitval. Uiteindelijk met succes. Uitblinker Jazzy Adams werd diep gestuurd in de 63e minuut, passeerde twee tegenstanders en schoof de 2-0 binnen. Verdiend, lekker en eindelijk!

ARC drukte nog meer, en al scoorde het de 2-1 in de 68e minuut was dat eigenlijk de eerste en laatste kans voor ARC (effectief maar onvoldoende). De grootste kansen kwamen voor Zwaluwen waar Gerson Pinas vergat af te spelen op Jazzy Adams. Zwaluwen verdedigde echter heerlijk en in de 90e minuut demarreerde de opnieuw goed spelende Gerson Pinas langs twee man en ging hij met Patrick Triep alleen op de keeper af. Een zekere goal die alleen door een smerige overtreding op de achilles kon worden afgestopt, gevolgd door een rode kaart voor Neal Arnoldus. Gelukkig kom Gerson door.

Tegen 10 man kwam Zwaluwen niet meer in problemen werd er nog één grote kans gemist door Maily Lopez maar was de verdiende overwinning een feit met 2-1. Op basis van hard werken en goed voetbal een mooie en nodige overwinning.