Prijs voor de beste 'buitenschilder'

17-06-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In navolging op het plein air schilderen tijdens de kunstmanifestatie ‘Place du Tertre’ tijdens het weekend van de Open Ateliers op 25 en 26 mei, heeft stichting Metamorphose besloten een prijs uit te reiken aan de beste plein air schilder van dat weekend.

Tijdens het evenement deed een veertiental kunstenaars mee aan deze uitdaging: Albert de Bruin, John Laurens, Gonny van den Nouwelant, Roeland van Reem, Sonja Penning, Marianne Dikstra, Tineke Noordzij, Anna Pavlova, Piet Groenendijk, Ariën Winkel, Rene Visker, Anthonie van Gelder, Frans Bianchi en Corry Kooy.

Deze laatste heeft volgens het bestuur zich het meest gehouden aan de weergave van het festival. Corry tekende op subtiele wijze de sfeer van het festivalterrein met het daarop afspelende tafereel rond de bar met op de achtergrond de Lijnbaan met de kunstkramen. Corry Kooy uit Schoonhoven deed voor het eerst mee an dit kunstevenement. Zij krijgt een prijs van 350 euro.

Het Place du Tertre is een project van stichting Metamorphose dat jaarlijks georganiseerd wordt tijdens het weekend van de Open Ateliers.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date