Zomerterras: (B)Rainpower!

25-08-2018 Uit Redactie

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen en Richard Sloot

VLAARDINGEN – Het hing er gisteren om of bij de start van het laatste weekend het Zomerterras het droog zou houden; de eerste dreigende wolken trokken over terwijl de Vlaardingse The Band Band een prima optreden gaf, met nummers van de legendarische “The Band” (als Band legendarisch, en ook bekend als begeleiders van Bob Dylan) en uitstapjes naar artiesten als Van Morrison. Besloten werd natuurlijk met het nummer “I Shall Be Released”.

Eline Mann wist daarna met haar fantastische, maar te korte optreden (ze stopte een kwartiertje voor tijd) de regen ook te bezweren, op een enkele nog verdwaalde druppel na. Soul, funk, jazz en pop: wat kan ze eigenlijk niet? Dat ze zo’n beetje ‘met de pet moet rond gaan’ om een eerste EP te bekostigen is een onderwaardering van haar kunnen, maar wij voorspellen haar een grootse toekomst op nog grotere podia dan het Zomerterras in Vlaardingen, en hebben haar dan toch maar mooi hier in het begin van die grote carrière horen optreden.

Om half elf was het tijd voor hoofdact Brainpower & Re:freshed orchestra, een waarlijk grootse formatie gezien het aantal deelnemende musici, die een lekker vol geluid produceerden. MC Brainpower kennen we allemaal van de hits ‘Dansplaat’ en ‘Voel de vibe’ uit de vroege jaren ’00. Hij won de Grote Prijs in 1998 en scoorde zijn eerste hit met ‘Merg en Brain’. Tien jaar later heeft Brainpower er al zes keer Lowlands en twee keer Pinkpop op zitten en nu dan eindelijk Vlaardingen. Een mooie afsluiter, maar helaas brak halverwege dan toch het noodweer door. Brainpower werd Rainpower en dat was jammer.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date