Categorieën

Service

'Zijn er zorgcowboys in Vlaardingen?'

'Zijn er zorgcowboys in Vlaardingen?'
Politiek

'Zijn er zorgcowboys in Vlaardingen?'

  • Redactie
  • 02-07-2019
  • Politiek
'Zijn er zorgcowboys in Vlaardingen?'
VLAARDINGEN – Tientallen zorginstellingen in Nederland behalen verdacht grote winsten binnen. Dat werd vorige week onthuld door journalistiek platform “Follow the Money”. Voor dergelijke instellingen werd de term ‘zorgcowboys’ gebruikt en Wouter de Reus van de ChristenUnie/SGP vraagt zich af of dergelijke toestanden ook in Vlaardingen plaatsvinden.

,,De boekhoudingen zien er verdacht uit en de vraag is, hoe kan het dat deze bedrijfjes zoveel geld verdienen?’’, zo vraagt De Reus zich af. ,,Veel van die bedrijven zitten in de thuiszorg. Is de zorg die deze bedrijven moeten leveren wel voldoende of wordt er over de rug van mensen die thuiszorg nodig hebben geld verdiend?’’

Wouter de Reus wil van het college ‘het naadje van de kous weten’ en vraagt hoe de thuiszorg in onze stad geregeld is, met welke instellingen de gemeente zaken doet en hoeveel geld daarmee gemoeid is. Vervolgens wil hij ook weten of de gemeente bekend is met dergelijke situaties, en of er mogelijk minder zorguren worden geleverd dan ‘geïndiceerd’. En hoe controleert de gemeente dat eigenlijk?  Tenslotte vraagt hij of de gemeente bereid is alle procedures ‘tegen het licht te houden’: ,,...zodat we met 100% zekerheid kunnen garanderen, dat deze zorggelden terecht komen bij onze inwoners die daar zo hard behoefte aan hebben’’.