Categorie├źn

Service

A20 weekend dicht

A20 weekend dicht
Nieuws

A20 weekend dicht

  • Redactie
  • 07-02-2022
  • Nieuws
A20 weekend dicht
VLAARDINGEN - De aangekondigde grootschalige aanpak in 2022 van de A20 voor de komst van de Blankenburgverbinding is inmiddels gestart. De A20 wordt hiervoor afgesloten tussen vrijdagavond 18 februari 22.00 uur en maandagochtend 21 februari 05.00 u. De snelweg is dan in beide richtingen dicht tussen Maassluis en Vlaardingen-West (Marathonweg) en is in de nacht eveneens gesloten tussen Vlaardingen-West en de afrit Vlaardingen (Holysingel). De opritten gaan vrijdagavond vanaf 21.00 uur dicht.

Dit weekend wordt gebruikt om diverse werkzaamheden uit te voeren. Zo verlegt bouwconsortium BAAK dan deels enkele rijstroken van de A20 om ruimte te maken voor het vernieuwen en verbreden van een wateronderdoorgang (duiker) en worden onder meer portalen voor de matrixborden vervangen. Ook legt BAAK ter hoogte van Westwijk een extra rijstrook aan; dit werk wordt al voorbereid in de nachten van 14, 15 en 16 februari. 

Hinder

Werkzaamheden als frezen, asfalteren, het plaatsen van vangrail en het verwijderen en plaatsen van portalen, zorgen voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden. Voor de wateronderdoorgang worden damwanden aangebracht, dit gebeurt op zaterdag en zondag overdag tussen 07.00 en 19.00 uur. Mogelijk is ook de verlichting van de bouwplaats te zien in de omgeving. 

Weggebruikers wordt aangeraden om de omleidingsroute via de N223 en A4 (v.v.) te volgen. Door de afsluitingen op de A20 wordt het druk op de wegen rond Maassluis en Vlaardingen. De hoofdroutes zijn weliswaar langer dan de routes binnendoor, maar omdat het verkeer op deze wegen beter doorstroomt, zijn ze wel sneller.