Categorieën

Service

Aanstormend jong IT-talent opgelet!

Aanstormend jong IT-talent opgelet!
Nieuws

Aanstormend jong IT-talent opgelet!

  • Redactie
  • 02-03-2024
  • Nieuws
Aanstormend jong IT-talent opgelet!

VLAARDINGEN - In de topsport is het een bekend fenomeen: talentdagen. Maar ook in de IT-sector komen deze dagen voor. Op zaterdag 9 maart 2024 organiseren de gemeenten Vlaardingen, Schiedam, Dordrecht, Capelle aan den IJssel en de politie voor het eerst ‘re_B00TCMP’: een evenement speciaal voor jongeren met sterk ontwikkelde IT-skills. Tijdens dit evenement kunnen de talenten trainingen volgen over cybersecurity, ethisch hacken en de gaming industrie. Ook kunnen zij meedoen aan verschillende digitale challenges. En als klap op de vuurpijl zijn er ook nog eens drie geldprijzen (€ 150, € 100 en € 50) te winnen. Doe je mee?

Test je skills

Om een uitnodiging voor re_B00TCMP te krijgen, moet je tussen de 12 en 25 jaar zijn én de toelatingsgame kunnen kraken op https://re-b00tcmp.nl/. Lukt het je om er moeiteloos doorheen te komen, dan ontvang je een uitnodiging voor re_B00TCMP op zaterdag 9 maart bij Cultuurhuis Kade40 (Westhavenkade 40) in Vlaardingen.

Programma voor ouders en docenten tijdens re_B00TCMP

Naast het talentprogramma voor jongeren met bijzondere IT-skills, is er ook een apart programma voor ouders en docenten. Want omgaan met IT-talent vraagt ook van de omgeving een nieuwe set aan vaardigheden. Tijdens re_B00TCMP worden handvatten gegeven om de vaardigheden in goeie banen te leiden.

Doel en achtergrond re_B00TCMP

Het doel van re_B00TCMP is om de IT-talenten van de toekomst te helpen hun skills verder te ontwikkelen en het digitale veiligheidsbewustzijn van de talenten te vergroten. Een idee dat is over komen waaien uit Engeland. Re_B00TCMP biedt jongeren aan de ene kant de ruimte om bekend te raken met online grenzen en hen ervoor te behoeden de soms dunne grenzen over te gaan. Aan de andere kant kan het voor de wat oudere jongeren extra kansen bieden op de IT-arbeidsmarkt, door direct in contact te komen met het werkveld.

Publiek-private samenwerking

Tijdens re_B00TCMP krijgen jongeren de kans om hun technische vaardigheden te ontwikkelen en creatieve oplossingen te vinden voor complexe digitale vraagstukken. Dat levert hen waardevolle expertise in een steeds digitaler wordende wereld. Re_B00TCMP is een samenwerking tussen gemeenten, politie, scholen en bedrijven met behoefte aan IT-talent en is tot stand gekomen door publiek-private samenwerking.

Wij de Westwijk

Erasmusplein 1, Vlaardingen

Meer over Wij de Westwijk →