Categorieën

Service

Aanzet viert jubileumeditie van de Vlaardingse Zomerschool

Aanzet viert jubileumeditie van de Vlaardingse Zomerschool
Onderwijs

Aanzet viert jubileumeditie van de Vlaardingse Zomerschool

  • Redactie
  • 17-07-2020
  • Onderwijs
Aanzet viert jubileumeditie van de Vlaardingse Zomerschool
VLAARDINGEN - De Vlaardingse Zomerschool van Stichting Aanzet is geopend in de laatste twee weken van de zomervakantie, van maandag 17 tot en met woensdag 26 augustus 2020. Dit jaar viert Aanzet de tiende jubileumeditie met het thema ‘Tien uit tien: haal het beste uit jezelf!’

Vrij snel na opening van de inschrijving hadden dertig enthousiaste leerlingen zich aangemeld. Zij maken na de zomervakantie de overstap naar de eerste of tweede klas van het voortgezet onderwijs. Leerlingen nemen deel om diverse redenen: kennis opfrissen op het gebied van rekenen en taal, nieuwe vriendschappen sluiten, deelnemen aan afwisselende en sportieve activiteiten en kennismaken met vakken en met docenten van het voortgezet onderwijs.

Anderhalve meter
,,In de afgelopen maanden was het spannend of de Vlaardingse Zomerschool kon doorgaan'', aldus Aanzet directeur Marry Broek. ,,Met het team van de Vlaardingse Zomerschool hebben we gezocht naar mogelijkheden binnen de Coronamaatregelen van de overheid. In de nieuwe thuisbasis in het Lentiz | Geuzencollege en met een aantal aanpassingen in het middagprogramma kunnen we de anderhalve meter afstand voor leerlingen en docenten garanderen. De Vlaardingse Zomerschool 2020 gaat door!''

Op maandag 17 augustus vieren de docenten en leerlingen samen met wethouder Bart de Leede de feestelijke opening van de jubileumeditie van de Vlaardingse Zomerschool. Tien dagen later, op woensdag 26 augustus reikt wethouder Sebastiaan Nieuwland de certificaten aan leerlingen uit in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen.

Kennis en zelfvertrouwen
Met een rugzak vol opgefriste kennis, met zelfvertrouwen én met nieuwe vrienden starten de dertig leerlingen van de Vlaardingse Zomerschool na de zomervakantie in klas 1 of 2 op het voortgezet onderwijs.

Stichting Aanzet

Van Beethovensingel 126, Vlaardingen

Meer over Stichting Aanzet →