Categorie├źn

Service

Actie nodig voor pareltjes Sprijpanden, brandweerkazerne en plein Emous

Actie nodig voor pareltjes Sprijpanden, brandweerkazerne en plein Emous
Politiek

Actie nodig voor pareltjes Sprijpanden, brandweerkazerne en plein Emous

  • Redactie
  • 05-03-2022
  • Politiek
Actie nodig voor pareltjes Sprijpanden, brandweerkazerne en plein Emous

De Sprijpanden; foto: Tak Architecten

VLAARDINGEN - De Sprijpanden aan de Westhavenkade, de oude brandweerkazerne aan de Hoflaan en de Kethelweg bij het plein Emous: drie plekken waar het met de juiste aanpak mooi wonen kan zijn. De afgelopen week konden Vlaardingers foto’s inzenden van aan te pakken panden - waaruit de genoemde plekken naar voren kwamen - en van buurten waar het nu al goed toeven is.

De foto-actie is een initiatief van het CDA Vlaardingen, onderdeel van de verkiezingscampagne. Een jury koos vier foto's uit van zowel plekken die er goed uitzien, als vier waar er werk aan de winkel is. Vlaardingers worden uitgenodigd op deze plekken te stemmen; dat kan tot aanstaande vrdijag via de sociale media van de Vlaardings christen-democraten. Zij willen met de fotoactie volgens organisator Roel Veugelers onderstrepen dat 'politiek een kwestie is van samenwerking met de Vlaardingers'

De jury bestond uit museumdirecteur Jan Anderson, oud-woonstichtingdirecteur Nico Nieuwstraten en architecte Myra Houdijk. Veugelers, derde op de CDA-kandidatenlijst: "De jury heeft de foto’s bekeken vanuit de historie, het woonplezier en het ontwerp. Vanuit die achtergronden koos de jury foto’s van Vlaardings Geluk in de Babberspolder, de Nieuwe Vogelwijk in Holy, en het Buizengat als mooiste plekken. Daar voegde de jury zelf het Van Heutzpark aan toe, als voorbeeld van mooie naoorlogse wijk met speelse straten.". 

De gekozen plekken zijn beeldbepalend. "Juist daarom zet het CDA zich in voor een snelle aanpak", aldus Veugelers. "De woningen aan het Buizengat laten zien dat modern wonen goed kan samengaan met een oud-Vlaardingse omgeving. Dat spreekt me ook aan bij het gebied achter de Koningin Wilhelminahaven. Mooie woonlocaties met leuke uitgaansgelegenheden in een gebied waar de geschiedenis van Vlaardings nog steeds leeft. Ik zie het helemaal voor me."