Categorieën

Service

Ambassadeurs van de Vrede geïnstalleerd

Ambassadeurs van de Vrede geïnstalleerd
Nieuws

Ambassadeurs van de Vrede geïnstalleerd

  • Redactie
  • 16-09-2018
  • Nieuws
Ambassadeurs van de Vrede geïnstalleerd
VLAARDINGEN – Afgelopen donderdag werden beeldend kunstenaar Beaty Czetö en wethouder Bart de Leede geïnstalleerd als de nieuwe Vredesambassadeurs in Vlaardingen, voorafgaand aan de Vredesweek. De Vredesweek wordt jaarlijks gehouden rond De Internationale Dag van de Vrede op 21 september.

Het thema van de vredesweek 2018 en het vredesjaar 2018 – 2019 is “Generaties voor Vrede”: oud en jong kunnen veel aan elkaar hebben op weg naar een vreedzame wereld.

Bart de Leede: ,,Als kersverse wethouder in Vlaardingen vind ik het een grote eer om namens het college van B&W ook ambassadeur van de vrede te mogen zijn. Vrede is voor mij niet het tegenovergestelde van oorlog maar staat voor een actieve positieve verbinding tussen mensen, in het klein en in het groot. Vrede is daarmee ook iets waar iedereen zich voor in kan zetten. Natuurlijk is het belangrijk om aandacht te vragen voor de afschuwelijke werkelijkheid van oorlog en geweld op veel plekken op de aarde en daar is de Vredesweek ook voor bedoeld. Tegelijkertijd is het nodig om je in je eigen omgeving in te zetten voor een vreedzame samenleving’’.

Beaty Czetö: ,,In 2017 ben ik al vredesambassadeur geweest met Arnout Hoekstra, en nu met Bart de Leede. ’n Hele eer, blij dat ik mijn bijdrage mag leveren. Jammer dat vrede nog steeds niet vanzelfsprekend is, dat ’n vredesweek nodig is om mensen ervan bewust te maken. Mijn doel is nu dat er meer kunst- en cultuuractiviteiten plaatsvinden tijdens de Vredesweek, want kunst en cultuur kunnen duidelijk bijdragen tot een betere, een meer vreedzame wereld. De kerngroep is keihard bezig om ’n bijzonder programma samen te stellen, dat jong en oud trekt. Zij krijgt daarbij alle medewerking en steun van PAX - De Windwijzer – Kade40 –Lucas cooking - Kroepoekfabriek – kerken - Platform Ander Vlaardingen – Vluchtelingenwerk – Deze organisaties hebben allen een eigen programma-activiteit en zeggen “welkom”.

Meer informatie over de activiteiten van en na de Vredesweek vind je hier!