Categorieën

Service

André Kuipers bij lancering project Vlaardingers

André Kuipers bij lancering project Vlaardingers
Nieuws

André Kuipers bij lancering project Vlaardingers

  • Redactie
  • 09-09-2017
  • Nieuws
André Kuipers bij lancering project Vlaardingers
VLAARDINGEN - Afgelopen vrijdag was astronaut André Kuipers aanwezig bij de lancering van een bijzonder Augmented Reality (AR) project waar het Vlaardingse bedrijf Platipus bij betrokken is. Platipus ontving grote complimenten van de astronaut die in deze productie de toekomst voor technisch onderhoud herkende.

Platipus heeft zich de afgelopen weken ingespannen voor de technische realisatie van dit project, waarbij AR word toegepast om monteurs in de maritieme sector te ondersteunen in hun werk.

Het is een innovatief project omdat er schitterende visualisaties zijn uitgewerkt waarin monteurs dwars door motoronderdelen heen kunnen kijken en gebruikmakend van realtime sensor data ook kunnen zien wat er in de motor onderdelen gebeurd. Denk daarbij aan visuele informatie over rotatie snelheden, temperaturen, uitzettingen en trillingen.

Wie niet weet wat Augmented Reality is raden we aan om dit artikel te beluisteren.

Het project is uitgevoerd voor AEGIR marine, een klant in de maritieme onderhoudssector die zijn concurrentiepositie verbeterd door zijn technisch personeel met superkrachten uit te rusten. Zoals ze het zelf zouden zeggen: exploring the future of service. Platipus heeft een groot deel van die "future" al naar vandaag gebracht. AEGIR marine heeft er wijs aan gedaan een beroep te doen op het Artishock mixed realitive collective waar Platipus onderdeel van is.

Platipus is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en zeggen nooit nee tegen het ontdekken van de toekomst.

Amboco Tours & Travel Services

Robert Schumanring 15, Vlaardingen

Meer over Amboco Tours & Travel Services →