Categorieën

Service

Arbeidsmigranten in kantoorkolos Deltaweg?

Arbeidsmigranten in kantoorkolos Deltaweg?
Nieuws

Arbeidsmigranten in kantoorkolos Deltaweg?

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 15-10-2019
  • Nieuws
Arbeidsmigranten in kantoorkolos Deltaweg?

Het voormalige kantoor van Hydro Agri/Yara aan de Deltaweg

VLAARDINGEN – DHG, de David Hart Group in Schiedam, heeft het voormalige hoofdkantoor van meststoffenfabrikant Hydro Agri, gelegen aan de Deltaweg 8 in Vlaardingen verkocht aan Delta 21BV. Het kantoorgebouw van 4.600 m2 was onderdeel van een in totaal 15 hectare groot terrein aan de Maassluissedijk/Deltaweg dat was vrijgevallen na de ontmanteling van de oude Windmill / Hydro Agri-fabriek, ruim tien jaar geleden.

DHG heeft de afgelopen jaren verschillende delen van het terrein ontwikkeld of verkocht aan bedrijven als Beelen, Mariflex en Yara. De koper van dit kantoorpand wil het transformeren naar een andere functie. Maar wie is de koper en wat gaat die er mee doen?

Wie zich even door de inschrijvingen worstelt bij de Kamer van Koophandel, komt uit bij Bart Legierse, algemeen directeur van Stipt Uitzendbureau. Wat Stipt Uitzendbureau met zo’n kantoorkolos gaat doen? Voor de hand ligt om daar arbeidsmigranten te huisvesten. Een uitzendbureau als Stipt is immers voortdurend op zoek naar woonruimte voor haar arbeidskrachten. Of toch het nieuwe hoofdkantoor? We vroegen het Legierse.

,,Er is zeker een intentie om er huisvesting voor arbeidskrachten van te maken’’, aldus Bart Legierse. ,,Dat hangt natuurlijk wel weer af van het hele proces rond vergunningen bij de gemeente. Als dat positief uitvalt dan is er voor ons de mogelijkheid om mensen te huisvesten die nu meer in de wijken zitten.’’ Legierse houdt dus nog even een slag om de arm. Gezien de protesten van Vlaardingers tegen de komst van arbeidsmigranten bij de volkstuinen aan de Zuidbuurt en de klachten elders over overlast en illegale bewoning lijkt het gebouw en het huisvesten aan de Deltaweg echter een grote kans van slagen te hebben. ,,Het zou ons goed uitkomen’’, aldus Legierse. ,,Zeker ook met het oog op het verdwijnen van de Valkenhof.’’