Categorieën

Service

Argoshuizen maken plaats voor patiënten uit ziekenhuizen

Argoshuizen maken plaats voor patiënten uit ziekenhuizen
Gezond

Argoshuizen maken plaats voor patiënten uit ziekenhuizen

  • Redactie
  • 01-04-2020
  • Gezond
Argoshuizen maken plaats voor patiënten uit ziekenhuizen

Marnix Revalidatiecentrum in Vlaardingen.

VLAARDINGEN – Argos Zorggroep heeft de afgelopen weken ongeveer 25 nieuwe bewoners in huis (in de huizen) gekregen. Het gaat om mensen die met name op geriatrische afdelingen in verschillende ziekenhuizen verbleven en tijdelijk zijn overgebracht naar de verpleeg- en verzorgingshuizen van de groep.

Het gaat in principe om tijdelijke overbrugging, op weg naar een terugkeer naar huis of naar een definitieve plek in een zorginstelling. Argos brengt deze mensen onder in de Marnix in Vlaardingen en ook op een afdeling van de Breede Vliet in Hoogvliet.

De verhuizingen zijn bedoeld om de ziekenhuizen te ontlasten. Het gaat om mensen zonder geconstateerde Coronabesmetting; mensen die wel een Corona-infectie hebben opgedaan en uit het ziekenhuis worden ontslagen maar nog niet naar huis kunnen worden in Rotterdam opgevangen door Aafje.

Om plaats te maken in de Marnix zijn bewoners/patiënten uit dit huis verhuisd naar onder meer Drie Maas Stede. Argos kiest voor opvang in de Marnix en in Hoogvliet omdat die altijd al een revalidatiefunctie hebben, met korter verblijf en faciliteiten gericht op herstel van een operatie of therapie. Ook het personeel is daar meer op ingesteld, aldus een woordvoerster van de groep.

De afspraken over het overnemen van patiënten zijn gemaakt in het ROAZ-verband, het regionaal overleg over acute zorg. Ook andere zorginstellingen in de regio hebben ruimten ingericht.

Alle locaties van de Argosgroep beschikken ook over een zogenaamde high care-afdeling, waar mensen met een Coronabesmetting in isolatie kunnen worden verzorgd. In Drie Maas Stede overleed eerder een vrouw aan het virus. Momenteel zijn er geen bewoners getest met een besmetting, aldus de woordvoerster, die tevreden is dat snel ingrijpen en het overbrengen van de Coronapatiënt naar de high care zijn vruchten heeft afgeworpen in de vorm van het voorkomen van een grootschalige uitbraak, zoals in andere zorgcentra in het land wel is voorgekomen.

Binnen Argos is nog geen duidelijkheid over de mogelijkheden om het verzorgend personeel een Coronatest te laten ondergaan. Gisteren kondigde minister Hugo de Jonge aan dat de testcapaciteit in Nederland wordt uitgebreid van zo’n vierduizend per dag naar 17.500. Bericht daarover ontving de Argosgroep nog niet. “Als de mogelijkheid zich aandient zullen we daar naar kijken. We volgen de adviezen op van het RIVM en de GGD hoe hiermee om te gaan.”

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →