Categorieën

Service

Atletiektrainer Jowie Robbemond verrast met Flip Vethaaktrofee

Atletiektrainer Jowie Robbemond verrast met Flip Vethaaktrofee
Sport

Atletiektrainer Jowie Robbemond verrast met Flip Vethaaktrofee

  • Redactie
  • 22-02-2021
  • Sport
Atletiektrainer Jowie Robbemond verrast met Flip Vethaaktrofee
VLAARDINGEN - Wethouder Bart Bikkers heeft de Vlaardingse atletiektrainer Jowie Robbemond verrast met de Flip Vethaaktrofee 2020 in de categorie ‘sport personality’. Op maandagavond 22 februari werd de jeugdtraining bij AV Fortuna even onderbroken om Jowie in het zonnetje te zetten.

Jowie Robbemond is een atletiektrainer in hart en nieren. Bij AV Fortuna maakt hij de jeugd enthousiast voor de atletieksport. Door zijn inzet weet hij de jonge atleten, inclusief hun ouders, te motiveren. Ook tijdens de lockdown bleef hij de jeugd steunen met onder andere instructiefilmpjes, zodat de kinderen thuis of in hun eigen buurt konden blijven trainen. Inmiddels gaan de jeugdtrainingen op maandag en woensdag weer gewoon door op de atletiekbaan. Behalve trainer bij AV Fortuna is Jowie ook trainer bij de regioselectie bij Rotterdam Atletiek. Ook organiseert hij af en toe wijkactiviteiten voor Vlaardingen in Beweging om kinderen aan het sporten en bewegen te krijgen. 

Jowie is daarnaast lid van het Roparun-team ‘Lamagaan’. Om dit team te laten floreren, zet hij zich in voor allerlei sponsor- en sportieve activiteiten. Bovenop al zijn inspanningen voor anderen geeft hij natuurlijk het goede voorbeeld door zelf drie tot vier keer per week te trainen op de atletiekbaan.
Ook naast de atletiekbaan is Jowie altijd positief ingesteld en heeft hij tijd voor een praatje of vragen. Voor Jowie kwamen maar liefst twaalf nominaties binnen, waardoor hij terecht als een ‘sport personality’ gezien mag worden.

Vijf uitreikingen
Ondanks dat 2020 door de coronacrisis een mager sportjaar was, kwamen er bij de gemeente veel nominaties voor de Flip Vethaaktrofee 2020 binnen. Hierdoor wordt de Vlaardingse sportprijs in totaal vijf keer uitgereikt. In september 2020 ontvingen alle Vlaardingse sportvrijwilligers de trofee in de categorie sociaal-maatschappelijke sportprestatie, vanwege hun inzet tijdens de coronacrisis. Op 10 februari ontving schermtalent Quinten Krottje de trofee in de categorie breedtesport en op 17 februari kreeg judoka Christina Heck de trofee in de categorie topsport. Binnenkort volgt nog een laatste verrassingsbezoek.

Eerbetoon
Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Het college van burgemeester en wethouders selecteert uit aanmeldingen uit de stad de sporters of sportcoaches die bijzondere sportprestaties hebben verricht. Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen mensen inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter. 

Over Flip Vethaak
Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst.