Categorieën

Service

Bal op zaterdagmiddag aan de Broekpolderweg

Bal op zaterdagmiddag aan de Broekpolderweg
Sport

Bal op zaterdagmiddag aan de Broekpolderweg

  • Redactie
  • 24-05-2023
  • Sport
Bal op zaterdagmiddag aan de Broekpolderweg
JEU DE BOULES - Wie op zaterdag 20 mei over de Broekpolderweg wandelde of fietste, zag een gezellige drukte bij de Jeu de Boules Club Vlaardingen. Daar werd de ZaMi (zaterdagmiddag) competitie gespeeld en het was de beurt aan JBC-Vlaardingen om gastheer te zijn.

Naast de Nederlandse Pétanque Competitie, die in de wintermaanden in de hallen wordt gespeeld is er ook behoefte aan een zomercompetitie omdat de spelers het liefst buiten spelen. De ZaMi competitie biedt de perfecte gelegenheid voor zowel ervaren spelers als beginnende spelers om in een ander teamverband te spelen dan in de NPC (nationale pétanque competitie), hun vaardigheden te verbeteren en nieuwe vriendschappen te maken.

De ZaMi is ontstaan uit de behoefte aan een laagdrempelige, leuke en competitieve petanque-ervaring voor spelers van alle niveaus. De competitie vindt plaats op vijf zaterdagmiddagen, waardoor het voor ook voor werkende spelers en jongeren gemakkelijker wordt om deel te nemen. Van diverse verenigingen namen vandaag jeugdspelers deel aan de wedstrijd.

De competitie wordt in districten gespeeld, JBCVlaardingen speelt in het district West. Op 20 mei werd de derde dag van de vijf wedstrijddagen van het toernooi op het terrein in Vlaardingen gespeeld door 42 teams. Niet iedere vereniging heeft een groot terrein waarop zoveel mensen tegelijk kunnen spelen, maar dat is aan de Broekpolderweg wel mogelijk.

Het weer is ook belangrijk want bij regen of kou kan je niet zoveel teams in het boulodrome, de binnenhal, laten spelen. Gelukkig was het goed weer en kon iedereen tussen de speelrondes een plaatsje vinden in de zon of in de opgezette partytenten. Dat er zoveel wedstrijden tegelijkertijd worden gespeeld betekent ook dat er veel werk was voor de scheidsrechters en regelmatig werden ze erbij geroepen om te komen meten welke boule er dichter bij het butje ligt.

De uitslagen van die wedstrijddag worden opgestuurd naar het bondsbureau en in de loop van de week kan je de standen in de verschillende klassen zien op de website van JBCVlaardingen: www.jbcvlaardingen.nl