Categorie├źn

Service

Ben er klaar mee

Ben er klaar mee
Politiek

Ben er klaar mee

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 04-10-2021
  • Politiek
Ben er klaar mee
VLAARDINGEN – Hij zat van 2006-2010 in de raad voor de PvdA en maakte na een afwezigheid van 8 jaar een glorieuze comeback bij de raadsverkiezingen in maart 2018. Dat deed hij met Beter voor Vlaardingen (BvV) met maar liefst drie zetels. Afgelopen maand besloot Ben Trooster echter dat het nu echt zijn laatste termijn was en droeg hij het fractievoorzitterschap over aan Marco van Unen.

Uit een verklaring op social media bleek dat Ben Trooster van plan is de politiek definitief vaarwel te zeggen. Hij doet niet meer mee in maart 2022 en wat dat betekent voor de partij valt nog te bezien. Trooster wist namelijk ruim drie jaar geleden aardig wat bekende Vlaardingers te overtuigen bij de nieuw opgerichte partij op de kieslijst te komen staan, en die BV-ers namen weer de nodige stemmen mee.

Naast Trooster en Van Unen werd ook nog de nummer 10 van de kieslijst, Salih Akça, gekozen in de raad. Amper een jaar later verliet Akça echter de fractie van BvV na een conflict om als eenmansfractie verder te gaan. Trooster meldde dat het besluit over het vertrek van Akça in gezamenlijk overleg was genomen maar Akça weersprak dat in een verklaring. De korte geschiedenis van BvV is er daarmee ook een representatief lijkt voor de huidige versplintering in de Vlaardingse politiek. Trooster kwam zelf uit de PvdA maar zette zich daar later tegen af. Van Unen was in oktober 2017 uit het CDA gestapt, en tijdelijk als eenmansfractie doorgegaan. De partij die voortkwam uit conflicten werd er daarmee één die deels uit elkaar viel door conflicten. 

Wat tenslotte de erfenis is van vier jaar BvV? ‘Wij Vlaardingers hebben geen landelijke partijen nodig om onze stad te besturen’, zo stond het in het verkiezingsprogramma in 2018, en ‘Kan niet bestaat niet’ was ook een veel gebruikte slogan. Kan niet bleek echter wel te bestaan, want de plannen van BvV voor vier veiligheidsgebieden in Vlaardingen met elk een eigen coördinator, de wijkcentra overal terug en proeven met gratis parkeren kwamen niet van de grond. ,,Wij hebben in 2018 een plan opgesteld waar wij nog (bijna) geheel achter staan. Helaas hebben wij in deze periode te maken gekregen met een mondiale pandemie, waardoor goede beraadslaging niet goed van de grond is gekomen’’, luidt de verklaring van Beter voor Vlaardingen hiervoor. Voor Ben Trooster is het in ieder geval bijna voorbij, de politiek.