Categorieën

Service

Bert Wijbenga geïnstalleerd als burgemeester van Vlaardingen

Bert Wijbenga geïnstalleerd als burgemeester van Vlaardingen
Politiek

Bert Wijbenga geïnstalleerd als burgemeester van Vlaardingen

  • Redactie
  • 09-09-2021
  • Politiek
Bert Wijbenga geïnstalleerd als burgemeester van Vlaardingen
VLAARDINGEN - Bert Wijbenga (57) is vanavond in de Grote Kerk op de Markt geïnstalleerd als burgemeester van Vlaardingen. Wijbenga (VVD) komt over vanuit Rotterdam waar hij wethouder en locoburgemeester was. Voor zijn wethouderschap was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van woningcorporatie Woonbron en bekleedde hij diverse functies bij de politie. Hij is getrouwd met Cora van Nieuwenhuizen, tot voor kort minister van Infrastructuur en Waterstaat. Wijbenga wordt de opvolger van interim burgemeester Bas Eenhoorn die met een luid applaus werd bedankt voor zijn tijd als burgemeester van Vlaardingen. De partijgenoot van Wijbenga wordt alom gewaardeerd in Vlaardingen.

Zo'n 140 mensen waren in de kerk getuige van het moment waarop Bert Wijbenga de ambtsketen kreeg omgehangen. Opvallende aanwezige: Orgel Joke die ook een moppie orgel speelde. Zij hoorden waarnemend voorzitter van de benoemingscommissie van de gemeenteraad Marcel Kerkhof spreken over Wijbenga als 'een authentieke persoonlijkheid met veel gezag'.

Namens het college voerde Bart Bikkers (VVD) het woord. Hij richtte zich tot Cora van Nieuwenhuizen: ,,Bert zei: 'dit avontuur ga ik samen met Cora aan'.'' Na Bikkers was het de beurt aan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. ,,Ik wist dat Bert had gesolliciteerd. De Commissaris van de Koning vroeg mij informatie, dus Bert kon het niet geheim houden. Bert, Vlaardingen heeft je nodig. De stad heeft veel meegemaakt en kan je goed gebruiken'', aldus Aboutaleb.

De eer om de ambtsketen bij de nieuwe Vlaardingse burgemeester om te hangen was uiteindelijk voor zijn vrouw Cora. Daarna speechte Bert Wijbenga officieel voor het eerst als burgemeester van Vlaardingen, waarna vice-voorzitter van de raad Lianne van Kalken de vergadering sloot.