Categorieën

Service

Bewoners Zonnehuis verrast door leerlingen Het Christal

Bewoners Zonnehuis verrast door leerlingen Het Christal
Onderwijs

Bewoners Zonnehuis verrast door leerlingen Het Christal

  • Redactie
  • 19-02-2021
  • Onderwijs
Bewoners Zonnehuis verrast door leerlingen Het Christal
VLAARDINGEN - Donderdag 18 februari was een prachtige dag voor honderd bewoners van het Zonnehuis. Alle leerlingen van Basisschool Het Christal hebben namelijk mooie tekeningen gemaakt om de bewoners van Het Zonnehuis een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd. 

Basisschool Het Christal besteedt ieder jaar extra aandacht aan de medemens in hun projectweek 'Geef God’s liefde door'. Ondanks de maatregelen wilden ze juist nu iets betekenen en besloten zij Stichting Present te benaderen om hierin mee te denken. Zo ontstond het idee om alle leerlingen de opdracht te geven een mooie tekening te maken voor de bewoners van Het Zonnehuis. 

Directeur Vincent Verkuil en twee leerlingen uit groep 8: Luuk en Petra, kwamen de tekeningen hoogstpersoonlijk overhandigen. Op iedere tekening stond een persoonlijke boodschap geschreven. Bewoner Wil stond het drietal op te wachten in de hal en bij ontvangst reageerde zij emotioneel: ,,Jullie hebben echt mijn dag gemaakt, zo mooi wat jullie doen’’''

Hierop ontstond een mooi gesprek tussen de leerlingen en bewoonster Wil. Er werd over en weer medeleven geuit betreffende de huidige maatregelen en er werd gesproken over hobby’s en interesses.

Hoewel de tekeningen zijn gemaakt om een hart onder de riem te steken bij de bewoners van het Zonnehuis, had bewoonster Wil ook een mooie boodschap voor de leerlingen: ,,Zet nog even door, doe goed jullie best op school en bedank iedereen heel hartelijk namens mij.'' Ook de leerlingen waren zichtbaar geraakt.

Zonnehuisgroep Vlaardingen

Dillenburgsingel 5, Vlaardingen

Meer over Zonnehuisgroep Vlaardingen →