Categorie├źn

Service

Burgemeester sluit pand na vondst hennepkwekerij en anabolen

Burgemeester sluit pand na vondst hennepkwekerij en anabolen
112

Burgemeester sluit pand na vondst hennepkwekerij en anabolen

  • Redactie
  • 18-01-2022
  • 112
Burgemeester sluit pand na vondst hennepkwekerij en anabolen
VLAARDINGEN - Tijdens een bedrijvencontrole die de gemeente Vlaardingen samen met de Douane, politie, DCMR, Stedin en het ROBT (Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team) heeft gehouden, zijn in een pand verschillende zaken aangetroffen in strijd met de Geneesmiddelenwet en de Opiumwet. Burgemeester Bert Wijbenga heeft het pand met spoed gesloten voor drie maanden.

In het pand op een bedrijventerrein zit een sportschool. In de sportschool werd een handelshoeveelheid verboden stimulerende middelen en attributen voor de krachtsport aangetroffen. Deze middelen zijn in strijd met de Geneesmiddelenwet en met de Opiumwet. Er is een verdachte aangehouden.

In hetzelfde pand zat een ander bedrijf en daar is een hennepkwekerij met 200 tot 400 hennepplanten aangetroffen. Er was sprake van stroomdiefstal, Stedin heeft gedeeltelijk de stroom afgesloten. Ook hier is een verdachte aangehouden. Het hele pand is gesloten.

Garagebedrijven

Tijdens de actie werden ook drie andere bedrijven gecontroleerd. Een garagehouder had een wapenstok onder de toonbank, die is in beslag genomen en daarvoor heeft hij een boete gekregen. Ook heeft hij een waarschuwing gekregen voor het niet bijhouden van het Digitaal Opkopersregister (DOR). Het DOR is een inkoopregister. Opkopers zijn wettelijk verplicht om alle aangekochte goederen hierin te registreren. Bij een ander garagebedrijf werden kentekenplaten aangetroffen die door de politie in beslag zijn genomen. Bij het derde bedrijf was alles in orde.

Burgemeester Bert Wijbenga: “Deze controle laat zien hoe belangrijk het is om er bovenop te zitten. Dankzij de regelmatige controles zijn al meerdere twijfelachtige bedrijven vertrokken. Ik wil graag dat we in Vlaardingen opkomen voor onze goede, hardwerkende ondernemers en hen een veilig ondernemersklimaat bieden. Dankzij de goede samenwerking met onze partners lukt dit steeds beter.”