Categorieën

Service

Burgemeester sluit woning loodgieter voor derde keer

Burgemeester sluit woning loodgieter voor derde keer
112

Burgemeester sluit woning loodgieter voor derde keer

  • Redactie
  • 21-03-2024
  • 112
Burgemeester sluit woning loodgieter voor derde keer

VLAARDINGEN - Na de explosie vannacht bij het huis van een Vlaardingse loodgieter aan de Gretha Hofstralaan heeft burgemeester Wijbenga de woning weer gesloten. Inmiddels was dit de twaalfde aanslag, of poging daartoe, op een bedrijfspand of woning van de loodgieter, en de derde keer aan de Hofstralaan.

Afgelopen week was juist de beveiliging van de woning afgeschaald, en de intensiteit van de surveillance verminderd, na een periode van ‘relatieve rust’. Het gezin van de loodgieter mocht er ook weer verblijven. Tegen de media verklaarde burgemeester Bert Wijbenga dat hij nu weer tot sluiting overgaat om rust in de wijk te creëren en vooral voor de buurt op te komen.

Inmiddels zijn er wel verschillende verdachten opgepakt, waarvan de eerste al voor de rechter stond, en tweeëneenhalf jaar celstraf tegen zich hoorde eisen. In februari werd ook nog een verdachte aangehouden die zich in de buurt van de woning ophield en bij ontdekking de benen nam. In een tas die hij bij zich had werd een explosief gevonden.

De particuliere beveiliging van onder meer de woning kostte tot nu toe al enkele honderdduizenden euro’s, en dat was een aanvulling op de al eerder geplaatste camera en verhoogde politiesurveillance. Die camera blijft er, en de inzet van de politie, zowel voor extra surveillance als in het rechercheteam dat onderzoek doet, wordt verhoogd met hulp uit de regio.

De uitbreiding van het rechercheteam is gericht op het pakken van de daders, inclusief de opdrachtgever. Tot nu toe is er niet bekend over wie dat zou kunnen of moeten zijn en wat de achtergrond is.