Categorieën

Service

Burgemeester sluit woning Schiedamseweg

Burgemeester sluit woning Schiedamseweg
Wonen

Burgemeester sluit woning Schiedamseweg

  • Redactie
  • 30-09-2022
  • Wonen
Burgemeester sluit woning Schiedamseweg
VLAARDINGEN - Op woensdag 28 september is tijdens een controle van het Interventieteam Woonoverlast in samenwerking met de brandweer een pand aan de Schiedamseweg aangetroffen waar op dat moment 10 arbeidsmigranten werden gehuisvest.

De brandweer constateerde een dusdanig onveilige situatie dat er direct maatregelen genomen moesten worden. Hierop is er spoedeisende bestuursdwang toegepast en had de eigenaar tot 20.00 uur de tijd om maatregelen te nemen of om de bewoners elders onder te brengen. Uiteindelijk zijn de bewoners door het uitzendbureau waar zij werkzaam voor zijn elders ondergebracht. 

Het pand was verkamerd, waardoor het pand als logies- /hotelfunctie wordt beschouwd. Toezichthouders van bouw en woningtoezicht constateerden dat de huisvesting in deze vorm in strijd is met het bestemmingsplan. Als er zoveel kamers en mensen zijn, moet het voldoen aan verschillende veiligheidsvoorschriften, zoals vluchtwegen, brandscheidingen en brandmelding. 

Burgemeester Bert Wijbenga: ,,Het Interventieteam Woonoverlast heeft hier samen met de brandweer een goede actie geleverd. Dit onfatsoenlijke misbruik van arbeidsmigranten is niet acceptabel. Met het interventieteam gaan we dit soort misstanden sneller aanpakken en stevig ingrijpen bij misstanden. Dat kan door panden te sluiten of door bijvoorbeeld last onder dwangsom toe te passen.''