Categorieën

Service

Burgerschapsdagen Geuzencollege: Samen leven doe je zo!

Burgerschapsdagen Geuzencollege: Samen leven doe je zo!
Onderwijs

Burgerschapsdagen Geuzencollege: Samen leven doe je zo!

  • Redactie
  • 13-02-2024
  • Onderwijs
Burgerschapsdagen Geuzencollege: Samen leven doe je zo!

VLAARDINGEN – Het Geuzencollege - locatie onderbouw West - organiseert van 14 tot en met 16 februari 2024 weer verschillende gezamenlijke activiteiten tijdens de jaarlijkse burgerschapsdagen. Hierdoor leren leerlingen inzicht te krijgen in hoe zij op een sociale en betrokken manier hun rol in de samenleving kunnen innemen. Om goed met elkaar te kunnen samenleven heb je kennis, vaardigheden, een nieuwsgierige, positief kritische en ondernemende houding nodig.

De eersteklassers verblijven twee dagen in het virtuele Globaland. Tijdens spelopdrachten, waarbij samenwerking tussen groepjes wordt gestimuleerd, worden leerlingen aan het denken gezet over problemen die ook in de echte maatschappij spelen. Het Globalandproject is onderdeel van Stichting Cross Your Borders.

Ook krijgen de eersteklassers en tweedeklassers tips en tricks van Kathie diStefano van Stichting Lawine om de wereld om ons heen milieuvriendelijker te maken

De tweedeklasleerlingen spelen met hun mentorklas het geboortespel dat over de diversiteit van mensen gaat (Schiedams LEF). Diversiteit roept vaak onbegrip op. Het geboortespel laat zien dat waar je wieg staat van invloed kan zijn op de kansen die je in de samenleving hebt. Deze les sluit aan bij De Big Mo Theater Show. Een interactieve voorstelling waarin het publiek volop meedenkt en -speelt over op welke manier je goed met elkaar kunt communiceren waardoor het onderlinge begrip vergroot wordt.

Bij beeldende vorming maken leerlingen een filmposter van zichzelf als held: waar heb ik me voor ingezet, wat heb ik moeten overwinnen om mijn doel te bereiken en hoe ziet mijn heldendaad er dan uit!

De tweedeklassers gaan eropuit. ProDemos organiseert een programma over politiek Den Haag waarbij een bezoek aan de Tweede Kamer op het menu staat. In een les bij het vak geschiedenis zijn de leerlingen al wegwijs gemaakt in het politieke landschap.

Helaas blijkt in een rijk en vrij land als Nederland de ongelijkheid groot en is er een voedselbank nodig. Zo ook in Vlaardingen. De leerlingen van het Geuzencollege hebben daarom producten ingezameld voor de Vlaardingse Voedselbank. Want samen leven doe je zo!


Lentiz Geuzencollege

Geuzenplein 1, Vlaardingen

Meer over Lentiz Geuzencollege →